Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi’nde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi, Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Yangı Köyü’nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi Dalaman Havalimanı’ndan kalabalık bir konvoy eşliğinde Yangı Köyü’ne getirildi. Cenaze saat 13.30’da ilk olarak şehidin evinin önüne getirilerek, helallik alındı. Ardından cenaze arabası törenin yapılacağı ve cenaze namazının kılınacağı 1 kilometre uzaklıktaki Yangı İlköğretim Okulu’na yarım saatte gelebildi. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, AK Parti milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, MHP milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, çok sayıda komutan ve subay, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerinin temsilcileri, şehit Uysal’ın ailesi, yakınları, akrabaları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Muğla Müftüsü Hasan Başiş, cenazenin başında yaptığı konuşmada, "Şehidimiz en yüksek mertebeye ulaştı"dedi. Müftü Başiş, şehidin annesi Nazmiye ve babası Bayram Uysal’a böyle bir çocuk yetiştirdikleri için teşekkür ederken, baba bayram Uysal’a metanetli tavrından dolayı ayrıca kutladı.

"HANİ SÖZ VERMİŞTİN?"

Cenazenin başına gelen anne Nazmiye Uysal ile şehidin 17 yaşındaki kız kardeşi Esra Uysal, gözyaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman kadın subaylar tarafından sakinleştirilen anne Uysal, şehit oğlunun tabutuna sarılarak, "Oğlum hakkımı helal ediyorum. Gittiğin yerde rahat uyu" diyerek gözyaşı döktü. Esra Uysal’ın “Ağabey, beni bırakıp nereye gidiyorsun? Hani sözümüz vardı. Beraber birşeyler yapacaktık" sözleri yürekleri burktu. Şehidin babası Bayram Uysal ile 12 yaşındaki erkek kardeşi Ömer Uysal, oldukça metanetli davranarak başsağlığı dileklerini kabul etti.

MEZARLIKTA İSTİKLAL MARŞI

Kılınan cenaze namazı ardından şehit Uysal’ın naaşı askerler tarafından omuzlara alındı. Cenaze, törene katılmak isteyenler nedeniyle trafiğe kapanan Muğla-Köyceğiz karayoluna askerlerin omuzlarında çıkarıldı. Cenaze 600 metre uzaklıktaki Boğsa Mezarlığı’na götürülürken yaklaşık 10 bin kişi 'Şehitler Ölmez, vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı, tekbir getirdi. Şehidin cenazesi dualarla defnedildikten sonra Müftü Hasan Başiş, "Allah'ım sen vatanımızı milletimizi eşkiyadan koru. Biz birlik ve bütünlük istiyoruz" derken gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, şehidin babasına tabutun sarılı olduğu bayrağı ve Burak Erdi Uysal’ın asker kıyafetli çerçeveli fotoğrafını öperek teslim etti. Baba Uysal da aynı şekilde bayrağı ve fotoğrafı öperek teslim aldı. Bu sırada mezarlıkta bulunan vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından mezarlıktan ayrılan vatandaşlar, 'Eşkiya deresine taş köprü kuracağız, p.ç Apo’dan şehitlerimizin hesabını soracağız' ve 'Hükümet istifa' diye sloganlar attı.



Cihan KAYA-Mustafa SARIİPEK, Adnan TÜFEKÇİ/KÖYCEĞİZ(Muğla),



CK,MS,AT(İÖ/İD)