Beytüşşebap ve çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine Pazar günü saat 22.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda şehit olan asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi bugün saat 12.30 sıralarında C 160 tipi askeri uçakla Muğla’nın Dalaman Havalimanı’na getirildi. Ailesi ve binlerce kişi tarafından karşılanan Türk bayrağına sarılı cenaze, Köyceğiz Belediyesi’ne ait cenaze taşıma aracını alındı. Cenaze buradan büyük bir konvoy eşliğinde Köyceğiz’e bağlı Yangı Köyü’ne götürülmek üzere yola çıktı.

PARA BİRİKTİRMEK İSTİYORDU

Genç yaşında şehit düşen Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Burak Erdi Uysal’ın ölümü, doğup büyüdüğü yangı Köyü’nde de büyük üzüntüye neden oldu. Yangı Köyü Muhtarı Reşat Tunal, genç mimarın mezun olduktan sonra Ortaca’da bir inşaat firmasında çalışmaya başladığını belirterek, "Daha sonra askere gitme kararı aldı. Uzun dönemi tercih etti. Böylece para biriktirmek ve döndükten sonra bir iş kurmak istiyordu" dedi.

52 GÜN SONRA TERHİS OLACAKTI

Muhtar Reşat Tunal, Burak Erdi Uysal’ın geçen yıl Aralık ayında askere gittiğini belirterek, şöyle dedi:

"Terhisine 52 gün kalmıştı. Askerliği bitince köye gelip anne ve babasının yanında yaşayacağını söylüyordu. Hiç kimseyle bir sorunu yoktu. Köyde çok sevilen biriydi. Evine ve ailesine bağlı bir gencimizdi. Allah rahmet eylesin."



EK(İÖ/İD