Sason'da yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle dağlık alanlarda kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, yaşamı da olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık köy yollarının kapanması, bu köy ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin de görev yaptıkları yerlerde mahsur kalmalarına neden oldu. Sason'un  Sarıyayla, Dörtbölük ile Yücebağ beldeleri ile Kayşayla, Balbaşı ve Heybeli köylerinde yaklaşık 20 öğretmen kardan yollların kapalı olması  nedeniyle ilçe merkezine gelemedi.

Yaklaşık 15 gündür ilçeyle bağlantı kuramayan Dörtbölük Köyü'nün Dibek Mezrası'nda öğretmenlik yapan Edirneli Cem Sakar Balkanıgeçer'den haber alamayan annesi Ayşe Cem Balkanıgeçer, Sason Kaymakamı Bahadır Yörük'ü arayarak oğlunun akıbetiyle ilgili bilgi aldı. Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, "Köylerde kalan öğretmen ve ailelerinden biraz daha sabır rica ediyorum. Ekiplerimiz hakikaten canla başla mücadele ediyorlar. En kısa sürede yolları açacağız. Öğretmenlerimizin herhangi bir hayati tehlikesi yok, köylerimiz tarafından çok güzel bir şekilde misafir ediliyorlar. Ailelerin endişe etmesine gerek yok. En geç Pazar gününe kadar yolları açmış olacağız. Tipiden ötürü araçlarımız hareket etmekte zorlanıyor. Bazı yerlerde kar kalınlığı 3 metreyi bulmuş, yolları ulaşıma açtığımız gibi tipi nedeniyle tekrar kapanıyor. Kısa sürede Dibek mezrasına ulaşıp öğretmen Cemer Sakar Balkanıgeçer'i ailesiyle görüştüreceğiz. Annesi de bizden haber bekliyor. Oğluyla görüşmek için sürekli bizimle irtibat halindedir. Ekiplerimiz mezraya ulaşır ulaşmaz öğretmenimizi alıp yarıyıl tatilini memleketinde geçirmesini sağlayacak" dedi.

HAYVANLARIN YEMİ TÜKENİYOR

Sason'un Örenağıl Köyü'nde kar nedeniyle depolanan kışlık yemler de tükeniyor. Köylüler yazın topladıkları ve hayvanlara kışlık yem olarak kullandıkları meşe ağaçları yapraklarını sırtlayarak karda kilometrelerce taşıyorlar. Hayvanların kışlık yemi tükenmek üzere olduğunu belirten köylülerden Hacı Yavuz, "Hayvanlarımıza depoladığımız yem tükenmek üzere. Yazın depoladığımız meşe ağaçlarının yapraklarını sırtlayarak hayvanlarımıza getiriyoruz. Yaklaşık 30-40 kilo ağırlığında ki yükü taşımakta güçlük çekiyoruz. Saman fiyattı artığı için almaya maddi gücümüz yok. Hayvanlarımız açlıktan telef olmasın diye her şeyi göze alıyoruz" diye konuştu.