Kozluk'taki Şelmo Petrol Sahası'nı 2 yıl önce kiralayan Trans Atlantic Pemi firması, 33 gravitede kaliteli petrol üretimin yapıldığı sahanın işletmesini üstlendikten sonra kuyu sayısını 20'den 60'a çıkardı. Firma, 50 haneli Taşlıdere Köyü meydanında açtığı ve 2 bin 300 metre derinlikteki 4 kuyuda da 33 grevite petrol buldu. Günlük petrol üretimini 2 yılda 1500 varilden 2 bin 700 varile çıkaran firma, petrol kalitesini arttırmak için sondaj çalışmalarını 2 bin 700 metreye kadar indirecek.

Firma yetkilileri, petrol kuyularında sabotaj başta olmak üzere hırsızlık olaylarının önlenebilmesi için Taşlıdere Köyü içindeki ve etrafındaki toplam 20 petrol kuyusuna güvenlik kamerası taktırdıklarını söyledi. Yetkililer, "Petrol üretiminin elde edildiği kuyuların bir bölümüne kameralar yerleştirildi. Kameralar sayesinde 24 saat süreyle kuyular gözetleniyor. Daha önce bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Ancak kameralar sayesinde birçok olay önlenebiliyor. Bazı olayların önüne geçebilmek için kameraların petrol kuyularına yerleştirilmesi kaçınılmaz. Hedefimiz diğer kuyulara da kamera yerleştirmek" dedi. 

Taşlıdere Köyü sakinleri, ABD'li firmanın köy içinde ve çevresinde açtığı kuyularda petrol bulmasının kendilerini de sevindirdiğini belirterek, firmaya köyün sorunlarına da çözüm bulmasını istedi.



AA(GG/İD)