Bingöl'de cuma namazının ardından Genç Caddesi Halk Pasajı'nda bulunan BDP binasına taşlı saldırı düzenleyen grubu polis dağıttı. Öfkeli kalabalığın 'Kahrolsun PKK' sloganları atıp Tekbir getirerek yaptığı sırasında BDP binasında bulunan bazı kişiler de kalabalığa sandalye ve küçük mutfak tüpü atarak müdahale etti.

Yaklaşık 2.5 saar süren olaylar sırasında polis öfkeli kalabalığı tazyikli su ve biber gazı sıkarak dağıttı. Göstericiler daha sonra PTT Kavşağı'na kadar yürüyüp burada İstiklal Marşı okuduktan sonra şehit korucunun cenazesinin bulunduğu Devlet Hastanesi önüne gitti. Burada bir süre bekleyen kalabalık Düzağaç Kavşağı'na yürüyüp yeniden İstaklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Olaylar sırasında BDP binasındaki parti tabelasının indirildiği görüldü. Polis, parti binası önünde aldığı güvenlik önlemlerini sürdürürken, itfaiye ekipleri caddeyi taşlardan temizledi.

GAZETECİ YARALANDI

Bingöl'deki olayları görüntülemek isteyen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ümit Özdal, kırılan cam parçasının yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülen Özdal, tedavi altına alınırken, durumunun iyi olduğu belirtildi. Olaylar sırasında bir kişinin de atılan taşlardan yaralandığı öğrenildi.



AÖ(GG/ESM)