Nurcan KIRCALI/İSTANBUL, ŞİLE’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan, içerisinde 2’si çocuk 6 kişinin bulunduğu araç korkuluğu olmayan köprüden uçtu. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 15.00 sıralarında Çelebiköy mevkiinde meydana geldi. Ferit Yoldaş’ın kullandığı 54 VF 988 plakalı araç, kontrolden çıkarak Şile-Kocaeli Kandıra sınırındaki korkulukları olmayan köprüden uçtu. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ve sağlık ekipleri, sürücü Ferit Yoldaş’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Araçtan çıkartılan yaralılar Pamuk Öztürk, Osman Can Öztürk (4) Tuana Öztürk(5) ve Hediye Öztürk Kandıra Devlet Hastanesi’ne, Nebahat Yoldaş ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Pamuk Öztürk hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 yaşındaki Osman Can ile 5 yaşındaki Tuana Öztürk’ün de sağlık durumlarının ciddi olduğu ve yoğun bakım ünitesine alındığı belirtildi.

Olay yerindeki incelemelerin ardından Ferit Yoldaş’ın cesedi Şile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan kazazedelerin yakınları, köprüde korkuluk olmaması nedeniyle aracın uçtuğunu ve yakınlarının yaşamlarını yitirdiğini belirterek sorumluların cezalandırılmanı istedi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.


NK (ÖA) (FOTOĞRAF)