THY'nin bu sabah saat 08.00’de İstanbul-Brüksel seferini yapmak üzere TK-1937 sefer sayılı TC-JRU kuyruk tescilli Airbus 321 tipi yolcu uçağı, 167 yolcusunu aldıktan sonra 40 dakika rötar yaptı. Ardından uçak pist başına geldiğinde yolculara teknik arıza olduğu bildirildi. THY Teknik hangarına çekilen uçakta bulunan yolcular terminale alındı. Arızanın giderilmesinin ardından, yolcular tekrar aynı uçağa alındı. Ancak 4 kişi, aynı uçakla gitmeyeceğini beyan ederek uçaktan indi.


Kalan 163 yolcusunu alan uçak, daha sonra seferine devam ederken uçaktan inen yolculardan Erçin Kaşgar şunları söyledi:


"Brüksel 8 uçağında biletim vardı. 06.00’da havalimanına geldim 08.00’de kalkacak uçak rötar yaptı. 08.30’dan sonra da 20 dakika pist başında bekledik. 'Trafik var' dediler sonra pistte geçiş yaptı. Direkman 'teknik arıza meydana geldi' diye hangara çektiler. Ben de orada korktuğumdan mecbur iniş yaptım. Dört arkadaş binmiştik uçağa, ben biletimi iptal ettirdim arkadaşlarım başka seferle gidecekler"


 Durumdan çok tedirgin olduğunu ifade eden Kaşgar, kendisini kötü hissettiğini bugün uçamayacağını, dinlenip uçuşunu başka bir güne aldıracağını söyledi.


HA (MK) (FOTOĞRAF)