Sorgun İlçesi'ne bağlı Çiğdemli Beldesi'nde oturan İsmail Sarı, bugüne kadr 14 kez evlilik yaptı. Eşlerinin adını zor hatırlayan Sarı, ilk eşinin adının Dilber, şimdikinin Satı, diğer bir eşinin Fadime olduğunu, 3 eşinin de Zeynep adını taşıdığını ancak diğerlerini hatırlamadığını söyledi. Kore'de gazi olup Türkiye'ye döndükten sonra istettiği Dilber Sarı'nın verilmemesi üzerine onu at sırtında kaçırdığını belirten İsmail Sarı şunları söyledi:

"Bu ilk evliliğimden 4 çocuğum oldu. 14 yıl evli kaldık, eşim hayatını kaybedince yeni evlilikler de art arda geldi. İkinci evliliğimi yaptıktan sonra o da fazla durmadan beni bırakıp gitti. Sonra üçüncü eşimle 4-5 yıl evli kaldık. O da beni terk etti. Sonra da diğer evliliklerimi yaptım. Bunlar arasında iki Azeri kadın da vardı. Onların dilini pek anlamıyordum. Türkçe konuşmalarını ne kadar istesem de anlamadığım dilde konuşmaya devam ettiler. Çok kavga ettim Azeri eşlerimle. Onlardan da ayrıldım. Bazı eşlerimle resmi nikahlı, bazılarıyla da dini nikahlı yaşadım."

EVLİLİKLER BENİ GENÇLEŞTİRDİ

Yalnız kalmakta korktuğu için evlendiğini ve her erkeğin yanında bir 'hayat arkadaşı' olması gerektiğini kaydeden Sarı, yaptığı evliliklerin 'kendisini gençleştirdiğini' söyledi. Son evlendiği resmi nikahlı eşi Satı Sarı ile 15 yıldan bu yana mutlu bir yaşam sürdüğünü kaydeden Sarı, "Aradığım mutluluğu son eşimde buldum. Bu eşimle çok iyi anlaşıyoruz. İkimiz de yaşlandık. Birbirimize yardımcı oluyoruz. En uzun evliliğim bu oldu. Satı'dan önceki eşimden de 1 çocuğum olmuştu. Toplam 5 çocuğum var" dedi.

Satı Sarı ise, ikinci evliliğini İsmail Sarı ile yaptığını belirterek, "Eşimin 14 kez evlilik yaptığımı bilmiyordum. Bunu duyunca şok oldum ama kendisiyle çok mutluyum. Hiç bir sıkıntı olmadı. Birbirimizle mutluyuz" diye konuştu.



HY(FK/İD)