Vezirköprü'nün 400 haneli Tahtaköprü Köyü'nden geçen Cennet Deresi'nin iki kenarına, sel riskine karşı Devlet Su İşleri tarafından bu yıl 2 metre yükseklikte bin 700 metre uzunlukta istinat duvarı yapıldı. Dere üzerine de halkın karşıya geçebilmesi için 3 köprü inşa edildi. Seyfettin ve Gülizar Kansız çiftinin çocukları Ayşe ile Cemalettin Kansız kardeşler, evlerine 200'er metre uzaklıktaki 2 köprüyü kullanmak yerine, tehlikeli bir yöntem geliştirdi. İki kardeş, tahta bir merdivenle inip çıktıkları suyu az olan derenin içinden yürüyerek yaklaşık 250 metre uzaklıktaki İlköğretim Okulu’na gidip geliyor.

Çocuklarının 3 aydır bu şekilde okula gidip geldiğini söyleyen baba Seyfettin Kansız, "Çocuklarımın okula gitmesi için kanalı geçmesi gerekiyor. Her gün merdivenle kanalı aşıyorlar, sulardan geçiyorlar. Kışın gelmesiyle sular da yükselmeye başladı. Ne yapacağız, bilmiyorum" dedi. İki çocuğunun derenin içerisinden geçmesi nedeniyle her gün tehlike atlattıklarını söyleyen Kansız, "Her gün ya ben ya da eşim dereden geçişleri sırasında yanlarında oluyoruz. İlerleyen aylarda su seviyesi yükseldiği için daha tehlikeli olacak ve buradan geçemeyecekler" diye konuştu.

KAYMAKAM KAŞIKÇI: ARAŞTIRACAĞIM

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, konuyla ilgili kendisine bir şikayet ulaşmadığını belirterek, "Olayı araştıracağım. Gerekirse köye gidip vatandaşlarla görüşüp yerinde inceleme yaparım" dedi.



SP(MS/CK)