İş aramak için bir süre önce Fethiye'ye gelen E.S., saat 11.00 sıralarında Taşyaka Mahallesi'nde DSİ kanalı üzerindeki Ovacık Köprüsü'ne çıkarak, bağırmaya başladı. Çevredekilerden, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın olay yerine çağrılmasını isteyen E.S., Kaymakam gelmediği takdirde kanala atlayarak intihar edeceğini söyledi. Güvenlik güçlerinin alarma geçtiği olayda, Ovacık Köprüsü'ne çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

'SURİYELİLER'E SAHİP ÇIKAN DEVLET, BENİ HİÇE SAYDI'

Kendisini görüntüleyen gazetecilere, önce tepki gösteren E.S., daha sonra neden intihar etmek istediğini anlattı. 5 gündür Fethiye'de iş aradığını belirten E.S., kimsenin kedisine iş vermediğini, bu nedenle sokaklarda yattığını anlattı. E.S., "Suriyeliler'e sahip çıkan devlet beni hiçe saydı. Ailem, çocuklarım yok. Kurban Bayramı'nda herkes kurban kesip yerken, ben sokakta açlıktan kıvrandım. Kimse yardımcı olmadı. Ölsem ne fark eder? İnsanlık ölmüş" diye bağırdı.

Bir süre sonra olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Başkomiser Alican Birincioğlu, E.S.'yi ikna etmeye çalıştı. E.S.'ye, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın görüşmek için kendisini görevlendirdiğini söyleyen Birincioğlu, "Sana yardımcı olmak istiyorum. Daha önce gelseydin, zaten yardımcı olurduk. Şimdi yanımıza gel. Seni Kaymakam beyle görüştüreceğim" dedi.

'DÖVMEYECEKSENİ GELİRİM'

Kameralar önünde kötü muamele görmeyeceğine dair Başkomiser Alican Birincioğlu'ndan söz vermesini isteyen E.S., Birincioğlu'nun, "Böyle bir şey olmaz ve olamaz" demesi üzerine, eylemine son verdi. Gözaltına alınan E.S., polis merkezine götürüldü.

MEMLEKETİNE GÖNDERİLECEK

Daha önce de farklı illerde üç kez intihar girişimde bulunduğu kaydedilen E.S., Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Bekar olduğu belirlenen E.S.'nin ifadesi alındıktan sonra Fethiye Kaymakamlığı'ndan temin edilecek para ile memleketi Adana'ya gönderileceği belirtildi.