Ermenek'in Aşağı Çağlar Köyü'nde oturan Havva İzgin, annesi Aynur İzgin ile teyzesinin çocukları Fadime Saraç ve Mustafa Saraç, 15 Nisan Pazar günü sabah saatlerinde Sugözü Mevkii'ndeki mağarada barındırdıkları keçi ve koyunlarına ot vermek için Göksu Nehri'nden Güneyyurt Sulama Kanalı'na su akışını sağlayan derenin üzerine yapılan ilkel köprünün üzerinden geçmek istedi. Aynur İzgin ve Mustafa Saraç, her zaman kullandıkları köprüden geçtikten sonra 2 kuzen ise tahta köprünün ortasında dengelerini kaybedip dereye düştü. Suyun akıntısına kapılan genç kızlar bir süre el ele tutuşup sürüklendikten sonra gözden kayboldu. Aynur İzgin ve Mustafa Saraç, yakınlarını ve köylüleri çağırdı.

Suda boğulan Fadime Saraç'ın cesedi, düştükleri yerin yaklaşık 600 metre ilerisinde köylüler tarafından bulundu. Havva İzgin'in cesedi, Mersin İl Savunma Müdürlüğü ile dalgıç polisler tarafından yapılan aramalara karşın bulunamadı. Bunun üzerine aramalara 4 gün önce ara verildi.

Çalışmalara ara verilmesi nedeniyle köylüler bugün kendi imkanlarıyla arama yaparken Fadime Saraç'ın bulunduğu noktanın yaklaşık 50 metre ilerisinde İzgin'in bacağı fark edildi. Cesedin sudaki kayalıkların altına sıkışması sonucu Güneyyurt Belde Belediyesi'nden iş makınası çağrıldı. Jandarma eşliğinde yapılan çalışmalar sonucu 16 gün sonra bulunan genç kızın cesedi, çıkartıldı.

Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, "Arama çalışmalarına, Havva İzgin'e ulaşılmadığı için ara verilmişti. Bugün köylüler arama yaparken tesadüfen İzgin'in cesedini buldular" dedi.

Köylüler tarafından yaklaşık 6 metre uzunluğunda, 1 metre eninde yapılan köprü ise kuzenlerin dereye düşmesinin ardından suyun seviyesinin yükselmesi  ve akıntının hızı nedeniyle yıkılmıştı.



SÖ(İA/SS)