Geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 6'sının cesedine ulaşıldı. 3 kişinin cesedi, olaydan 6 gün sonra bulunan minibüsten çıkarılırken, 3 ceset de çayın sazlık alanlarında bulundu. Kayıp 9 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Deniz Polisi, jandarma ve polislerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, arama çalışmalarına bu sabah yeniden başladı. Ekipler, çayın köprüden Karadeniz'e kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik bölümünü karış karış tararken, helikopter de havadan aramalara katılıyor.

Beton blokların kaldırıldığı köprünün altında ise temizlik çalışması yapılıyor. Karayolları'nın, yeni köprünün ayaklarında tahkimat çalışması yapacağı, ardından da köprünün yanına yapılan dolgu malzemesinin kaldırılarak çayın eski haline getirileceği belirtildi.

'YAZIN SULAR ÇEKİLDİĞİNDE BULURUZ'

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, suyun debisinin yüksek olması nedeniyle arama çalışmalarını güçlükle sürdürdüklerini söyledi. 200 kişilik ekiple çayı karış karış taramalarına rağmen kayıplara ulaşamadıklarını belirten Güngör, "Bizim tahminimize göre bu yoğun akıntı, vatandaşlarımızı çamur ve bataklık kısımlara gömdü. Çünkü o kadar çok taradık ki; bir yeri en az 3 defa taradık. Bizim ekibimiz çıktı, JAK girdi, onlar çıktı itfaiye ekibi girdi aynı yere. Ama bir ize rastlayamadık. Büyük ihtimal yüksek debiyle çamura gömüldüler. Nasıl buluruz? Büyük ihtimal yazın sular çekildiği zaman. Biz yine aramalarımızı vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi sürekli devam ettireceğiz. Ama esas köklü arama su çekilmeden yapılamıyor" diye konuştu.

'1 YIL DA GEÇSE BEKLEYECEĞİM YAVRUMU'

Kayıp yakınları ise her sabah erkan saatte köprünün yanındaki Kızılay çadıran gelerek, gözyaşları içinde çalışmaları izliyor. Kayıplardan evli ve 2 çocuk annesi Hayriye Güner'in annesi 54 yaşındaki Habibe Durası, "Her gün sabah 07.00'de geliyorum. Akşama kadar bekliyorum. Yavrum gitti. 11- 12 gündür ağlıyorum. Sabaha kadar uyku yok. Gece kalkıp buraya gelesim geliyor. 1 sene de geçse bekleyeceğim yavrumu burada. Elimden başka bir şey gelmiyor. Başbakanımız gelsin, yardım etsin" diye konuştu. Diğer kayıp yakınları da yakınlarının bir an önce bulunmasını, mezarlarında dua etmek istediklerini söylediler.



EE,GG(EE/BT)