Adem Şenol, yaklaşık 1 ay önce evinde mutfak dolabını tamir etmek istedi. Tamir sırasında kullandığı elektrikli testere sıkıştı. Testereyi sıkıştığı yerden çıkartmak isterken sol eli bileğinden testere ile kesildi. Kopma noktasına gelen ve deri parçası sayesinde tutan bileğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Şenol, yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans helikopterle Konya'daki Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Şenol'un kopma noktasına gelen bileği yaklaşık 6 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

HASTANEYE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olan Şenol, Isparta Hasta Hakları Derneği (HASDER) Başkanı İsa Gökceylan ile birlikte Selçuk Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, hastane yönetimi ve doktorlara teşekkür etti. Elsiz kalmadığı  için mutlu olduğunu belirten Şenol, ''Dobalı tamir ederken, talihsizlik sonucu bileğim kesildi. Konya'da getirildiğimde doktorlar hazır bekliyordu. Hemen ameliyata alındım. 3 gün yoğun bakım, 3 gün de serviste yattım. Ardından taburcu oldum. Şu an rutin kontrollere geliyorum. Sağlığım gayet iyi durumda'' dedi. 

Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Egemen Altan şunları söyledi:

''Hastamız bize geldiğinde neredeyse bileğinin tamamı kesilmiş durumdaydı. Sadece çok ince bir deri parçası kalmıştı. 4 kişilik bir ekiple ameliyata girdik. 6 saat süren bir operasyonla bileği tekrar yerine diktik. Tedavi sürecinden sonra hastamız günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelecek.''



ÖÇ(İA/COŞ)