Çanakkale Boğazı’ndaki balıkçıların ağlarına 2 hafta önce takılan 'Camgöz' cinsi köpekbalığı Bursa’nın tarihi Kayhan Çarşısı’ndaki Bedr Balıkçılık’a getirildi. İki gün boyunca restoranda sergilenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği 2 metre 76 santimetre uzunluğunda ve 77 kilo ağırlığındaki köpekbalığı restoran işletmecisi Deniz Ünlütürk tarafından farklı bir şekilde müşterilerine sunuldu. Köpekbalığı etinin yarısını şiş halinde müşterilerine sunan  Ünlütürk, diğer yarısını ise, sucuk yaptı. Köpekbalığı etinin yarısından 25 kangal sucuk çıktığını ve kilosunu 80 TL’ye satışa sunduğunu belirten Ünlütürk, şöyle dedi:

"Sucuğun içerisinde sadece köpekbalığı eti ve çeşitli baharatlar var. İçerisinde kesinlikle kırmızı et bulunmuyor. Kayserili olduğum için balığı kendi damak zevkime uygun hale getirmeye çalıştım. Köpekbalığı eti başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Oldukça sağlıklı bir besin. Biz de bu besini sabah kahvaltılarına uygun bir hale getirdik."

Sucukları kangallar halinde restoranın camına asan Ünlütürk, halkın köpekbalığı sucuğuna yoğun ilgi gösterdiğini ve sucukların bir kısmının şimdiden tükendiğini söyledi.



SB,FK(FK/İD)