Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL BAKIRKÖY’de tren yoluna kaçan köpekleri almak isteyen 14 yaşındaki Erkan Alan, banliyö treninin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Köpeklerden biri de trenin altında kalarak telef oldu.

Korkunç olay, saat 17.45 sıralarında meydana geldi. Kartaltepe'de oturan Erkan Alan, kardeşi Serkan, arkadaşları Ramazan Karanfil ve Hakan Açoğlu, akşam saatlerinde yanlarında 3 köpekle gezmek için evlerinden çıktı. Köpekleriyle birlikte yürüyerek Ataköy 5'inci Kısım'daki Dumlupınar Caddesi'ne gelen iki kardeş ve arkadaşları, bir taksi durağının yanında durarak köpeklerine su içirdi. Bu sırada ürken iki köpek taksi durağının yanındaki aralıktan tren yoluna kaçtı. Erkan Alan, iki köpeği de almak için tren yoluna girdi. Bu sırada Halkalı-Sirkeci seferini yapan bir banliyö treni Erkan Alan'a çarptı. Alan çarpmanın etkisiyle ağır şekilde yaralanarak tren raylarının kenarına düştü. Tren daha sonra da Erkan Alan'ın köpeğini ezerek telef etti. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen 14 yaşındaki Erkan Alan hayatını kaybetti.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, banliyö treninin makinisti ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü. Çevredekiler çocukların her gün köpeklerini gezdirmek için olay yeri civarına geldiğini söylerken, olayda büyük bir ihmalin olduğunu iddia ettiler. Bir görgü tanığı, bir haftadır yayaların girmemesi için tren yolu kenarına demir çitler çakıldığını, Erkan Alan ve köpeklerin girdiği bölümün ise, bir çitin gereğinden uzun olması nedeniyle

çakılmadığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


MD (ÖA) (FOTOĞRAF)