Fethiye'nin Ören Köyü'nde 29 Şubat'ta bir keçide kuduz belirlenmesinin ardından köy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü kararıyla 6 ay süreyle karantinaya alındı. İlçeye bağlı Çitlik Beldesi'nde dün boynunda tasması bulunan köpeğin bir keçiye saldırarak yaralaması kuduz paniğini gündeme getirdi.

Beldede oturan Seray Demir, sahibi olduğu keçiyi dün saat 15.00 sıralarında otlanması için Kocaçalış Mevkii'nde boş bir araziye bıraktı. Arazide otlanan keçi, kuduz olduğundan şüphelenilen köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin defalarca ısırarak yaraladığı keçi saldırıdan kurtulmaya çalışırken, metrelerce yükseklikteki uçurumdan düştü. Ağır yaralanan ve yerden kalkamayan keçiyi takip eden köpek, uçurumun dibinde saldırmaya devam etti. Boynunda tasma bulunan köpek, çevrede piknik yapanların şaşkın bakışları arasında dakikalarca ısırdığı keçinin kulaklarını ve karın bölgesini parçaladı.

İNGİLİZ TURİSTLER KURTARDI

Köpeğin saldırdığını gören İngiliz turist 63 yaşındaki Cezar Rutkowskı ve eşi 61 yaşındaki Linda Rutkowskı, koşarak müdahale etti. Taş atan ve bağıran Rutkowskı çifti, köpeği uzaklaştırmayı başardı. Çevredeki vatandaşlardan yardım isteyen turistler, keçi için veteriner çağrılmasını istedi. Sürekli denize girip çıkan ve kuduz belirtileri gösteren köpeğin kaçmaması için de belediye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Çiftlik Belediyesi'ne bağlı ekipler, köpeği yakalamak için çalışma başlattırken, veteriner hekim ise yaralı keçiye müdahale etti. Görevliler, kısa süreli kovalamacanın ardından denize giren köpeği, uyuşturucu iğne atarak bayılttı. Denizden çıkarılan köpek, Fethiye'deki hayvan barınağına götürüldü.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Yaşananları haber alarak olay yerine gelen keçinin sahibi Seray Demir, 2 aylık yavruları bulunan keçisinin köpek tarafından parçalandığını görünce gözyaşlarına hâkim olamadı. Uzun süre ağlayan Seray Demir'i keçiyi kurtaran Cezar Rutkowskı ile eşi Linda Rutkowskı sakinleştirmeye çalıştı. Seray Demir, ilk şoku üzerinden attıktan sonra babası Mehmet Demir'i telefonla arayarak olayı haber verdi. Veteriner hekim keçiye müdahale ederken de ağlamaya devam eden Seray Demir, keçinin ölmeyeceğini öğrenince sakinleşti. Belediye görevlileri ve veteriner müdahalenin ardından yaralı keçiyi kamyonetle sahibi Mehmet Demir'in evine götürdü. Keçinin burada 'kuduz' şüphesine karşı gözlem altında tutulacağı belirtildi.

KÖPEĞİN SAHİBİ ARANIYOR

Yaşanan olay karşısında çok üzgün olduklarını belirten Mehmet Demir, "Keçimiz ölebilir. Sadece buraya otlaması için bırakmıştık. Tasması olan bir köpek gelip parçalamış. Sahibinin kim olduğunu bulmaya çalışacağız. Şimdi kuduz olup olmadığını anlamak için yapılacak kontrolü bekleyeceğiz. Eğer köpek kuduz ise keçiyi telef edeceğiz" dedi.

Fethiye Belediyesi'ne ait hayvan barınağına götürülen köpek ise burada 10 gün gözlem altında tutulacak. Kuduz tespit edilmesi halinde bölgede karantina başlatılacak.

ÖREN KÖYÜ KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Fethiye'ye bağlı Ören Köyü'nde 29 Şubat'ta tilki, keçi ve köpek boğuşması sırasında yaralanan keçinin kuduz olması sonucu köy karantinaya alındı. Köyde bulunan 1150 küçük ve büyükbaş hayvan izlemeye alınırken, 20 kişi de hastaneye müracaat ederek aşı yaptırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fethiye İlçe Müdürü köyde 6 ay süreyle karantina başlatmıştı.