'YGS ŞAMPİYONU KONYA'DAN' başlıklı haberimizi, gelişmeleri ve ek fotoğraflarla yeniden veriyoruz.

----------

YENİDEN



Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, - YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı'nda (YGS) tüm puan türlerinde 500 tam puanla birinciliği Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin ile paylaşan, Konya'daki Özel Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Abdullah Coşkun, hedefinin tıp fakültesi olduğunu söyledi.

1 Nisan'da yapılan YGS'nin sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlara göre, Konya'daki Özel Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun ve Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin, 6 dalda 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Konyalı şampiyon öğrenci Abdullah Coşkun, sınav sonuçlarının açıklandığı sabah saat 06.00'dan sonra dershane öğretmenlerinin telefonla arayıp YGS şampiyonu olduğu müjdesini söyledi. Bağ-Kur emeklisi Kamil ve ev hanımı Zehra Coşkun çiftinin 7 çocuğundan en küçüğü olan Abdullah Coşkun, yaklaşık 14 ay önce babasının beyin felci geçirdiğini ve evde tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Sınava hazırlandığı okuluyla aynı çatı altında yer alan dershanede yapılan basın toplantısına ağabeyi Ahmet Coşkun ile gelen Abdullah Coşkun, "Bu başarıdan dolayı Allah'a şükrediyorum. Aslında bu başarıyı tüm arkadaşlarım hak ediyordu. Allah bana nasip etti. Gerçekten bu başarı öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve arkadaşlarımızın çok yoğun bir çabanın ürünü. Başarımı aileme, okulumuza ve dershanemize armağan ediyorum" dedi.

'BAŞARIYI BEKLİYORDUK'

Sınıf olarak böyle bir başarıyı beklediklerini anlatan Abdullah Coşkun, "Ben değil ama sınıfımızdan birisi mutlaka birinci olacaktı. Buna inanıyorduk. Burada ben birinci oldum. Ama tüm arkadaşlarım bu başarıya adaydı" diye konuştu.

'BİZE YOL GÖSTERDİLER VE BAŞARI GELDİ'

Sınava hazırlanırken ilginç bir sistem uygulamadıklarını belirten Abdullah Coşkun şunları söyledi:

"Herkes ne yaptıysa, biz de aynısını yaptık. Öğretmenlerimiz bu işi hakkıyla yapan insanlar. 15-20 yıllık tecrübeli insanlar. Bize yol ve yordam gösterdiler. Biz de uyguladık ve başarı geldi."

HEDEFİ TIP FAKÜLTESİ

Hedefinin tıp fakültesi olduğunu kaydeden Abdullah Coşkun, "Hangi üniversite olacağına karar vermedim ama Konya'da kalırsam Mevlana Üniversitesi'ni tercih edeceğim" dedi.

Dershane yetkilileri, YGS şampiyonu Abdullah Coşkun'a bir otomobil hediye edeceklerini açıkladı.