Şehit polis memuru 22 yaşındaki Osman Küçükdillan'ın cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Ardından ilk olarak 'helallik' alınması için baba evinin önüne götürüldü. Şehidin ailesi ve yakınları, Türk bayrağına sarılı şehidin tabutunu öpüp, sarılarak veda etti. Daha sonra cenaze, kortej eşliğinde törenin yapılacağı Mürşit Pınar Camii önüne getirildi.

Şehit eşi Hatice Küçükdillan da kucağında oğlu 1 yaşındaki Davut Yakup Küçükdillan ile tören alanına geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit eşini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit Küçükdillan'ın kardeşi 18 yaşındaki Yunus Emre Küçükdillan tabutun başında, "Canım ağabeyim, yakında senin yanına geleceğim" dedi. Ardından yengesi Hatice Küçükdillan'ın kucağındaki yeğeni Davut Yakup'u alıp, ona sarıldı. Bu sırada herşeyden habersiz minik Davut Yakup da babasının fotoğrafını öptü.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Murat Koca, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Emniyet Müdürülü Hüseyin Namal, müdür yardımcıları, şehit yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze namazının ardından şehit babası Mevlüt Küçükdillan, oğlunun tabutunu bir süre omuzladı. Şehit Küçükdillan'ın cenazesi omuzlarda Polis Şehitliği'ne kadar götürülüp burada gözyaşlarıyla defnedildi.

Bu sırada Hatice Küçükdillan da mezarlığında dışında demir parmaklıklara yaslanarak eşinin son yolculuğuna uğurlanmasını gözyaşlarıyla izledi.

Şehit Küçükdillan, Konya Polis Şehitliği'ne defnedilen ikinci şehit polis olurken, ilk olarak geçen yıl mayıs ayında İstanbul Beykoz'da düşen polis helikopterinin pilotu komiser Murat Güçlü, defnedilmişti.



TY,ÖÇ(İA/SS)