Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, balık halinde ve pazarlarda balıkçılar üzerinde baskı yapıp haraç aldığı iddia edilen şebekeye yönelik yaklaşık 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bugün operasyon düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı şafak vakti yapılan baskınlarda, aralarında çoğunluğu akraba ve balıkçı olan 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçları didik didik arandı. Yapılan aramada balık yüklü minibüste, ev ve işyerinde çok sayıda ruhsatsız tüfek ve tabanca ele geçirildi.

Şebekenin, geçen 15 Şubat günü halde balıkçılık yapan 46 yaşındaki Recep Yavuz ile 66 yaşındaki Sıracettin Yeşilbağ'ı, tabancayla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki M.K.'ya polis merkezi önünde Kalaşnikofla düzenlenen saldırıyı da azmettirdiği öne sürüldü. Saldırıda polislerin yere yatırarak yara almadan kurtulan M.K. ile saldırıyı düzenlediği öne sürülen 3 kişi tutuklanmıştı.

'BENİM SUÇUMU BİLEN VAR MI?'

'Suç örgütü kurmak, tehdit, adam yaralama ve azmettirme' suçlarından gözaltına alınan şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden A.Y.'nin kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Benim suçumun ne olduğunu bilen var mı?" diye sorması dikkat çekti. Sağlık kontrollerinden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.



TY(İA/SS)