Olay, 18 Kasım pazar günü saat 05.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Kalfalar Mahallesi Hasan Köy Caddesi'nde mahallerinin muhtarı Memiş Sakman'a ait tüp bayiinde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen ve tanınmamak için başına poşet geçiren 2 kişi, önce muhtarlık binası olarak da kullanılan işyerinin dışındaki güvenlik kamerasının açısını değiştirip yukarı kaldırdı. Ardından da kapı kilidini kırıp içeri girdi. İşyerinin içindeki güvenlik kamerasını fark etmeyen 2 kişi, çekmece ve dolapları karıştırdıktan sonra Kalfalar Mahallesi'ndeki 10 bin kişinin kimlik bilgilerinin de bulunduğu dizüstü bilgisayarı ile 6 piknik tüpü, 1 cep telefonu ve bir miktar madeni parayı alıp kaçtı.

Sabah işyerini açmaya geldiğinde kapı kilidinin kırık olduğunu fark eden Memiş Sakman, işyerinin soyulduğunu anlayınca polise haber verdi.

10 bin kişinin kimlik bilgileri çalındığı için endişeli olduğunu belirten muhtar Memiş Sakman, ''Çalınan eşyaları üzülmüyorum ama bilgisayarın içinde mahalledeki 10 bin kişinin kimlik bilgisi vardı. Bu bilgileri ele geçiren kişi, kimlik bilgileri olan kişiler üzerinden işyeri kurabilir, kredi kartı çıkartabilir, her türlü sahtekarlığı yapabilir. Biran önce hırsızların yakalanmasını istiyoruz'' dedi.



ÖÇ(İA/AAA)