Tunçbilek Beldesi'ndeki GLİ Müessesesi'nde yeraltı kömür ocaklarında çalıştırılmak üzere alınacak ilkokul mezunu 46 işçi için 8 bin 72 kişi başvurdu. Başvuranlar için ilk olarak 15 Ağustos 2012 tarihinde Tunçbilek'teki GLİ Sosyal Tesisleri'nde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Ancak buradaki kura çekimleri sırasında adaylardan bazıları Kütahya dışından gelen kişilerin de başvuruda bulunmasına tepki gösterdi. Çıkan olaylarda tesislerin camları karıldı. Olaylar üzerine kura çekimi ertelendi.

GÜVENLİK NEDENİYLE KURA ÇEKİMLERİ TAVŞANLI İLÇESİ'NE ALINDI

Ertelenen kura çekimi, güvenlik gerekçesiyle Tavşanlı Ada Stadyumu'na alındı. Bugün noter huzurunda yapılan kura çekimi nedeniyle stadyuma dev ekranlar konuldu.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Turan ile çok sayıda adayın izlediği kura çekimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 200'e yakın polisin görev aldığı stadyumda kura çekimi basın tribünündeki odada yapıldı.

Noter huzurundaki kura çekiminde çıkan adayların ad ve ve soyadları anında stadyumdaki 2 dev ekrana anında yansıtıldı.

Kurada 138 asil ve 138 de yedek aday belirlendi. Adayların ilerideki günlerde mülakata alınacakları ve mülakatı kazanan 46 kişinin işe yerleştireceği bildirildi.

Bu arada kurada adları çıkan adayların GLİ'nin internet sitesinde de yayınlandığı, kura çekimini izlemeye gelemeyenlerin bu siteye bakabilecekleri belirtildi.