Tire’ye 5 kilometre uzaklıktaki Boynuyoğun Köyü’nde yaşayan üç çocuk babası Mehmet Bakırcı, yıllardır otlak yüzünden husumetli olduğu İhsan Cadaş’ın, dün saat 20.30 sıralarında köy meydanından geçtiğini fark edip, evinin penceresinden av tüfeğiyle ateş etmeye başladı. Cadaş, boynuna ve sırtına isabet eden saçmalarla yaralandı. Bakırcı, bu sırada tüfeğini, "Ne yapıyorsun bey?" diyerek kendisine engel olmaya çalışan eşi Medine Bakırcı’ya doğrultup, peş peşe iki el daha ateş etti. Kanlar içinde kalan Medine Bakırcı olay yerinde yaşamını yitirdi. Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı İhsan Candaş ise buradaki ilk müdahalesinin ardından durumu ağır olduğu için İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Cadaş’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Olayın ardından cep telefonundan bir yakını arayan Mehmet Bakırcı, köy muhtarı Ajnan Bilek ile görüşmek istedi. Muhtara yaşananlardan pişman olduğunu söyleyen Bakırcı, daha sonra kaçtı. Jandarma, şüphelinin yakalanması için bölgede çalışma başlatırken, cep telefonu sinyalini de takibe aldı. Çalışmalar sürerken köylüler, gece Tire-Gökçen Beldesi Karayolu, Boynuyoğun Köyü girişinde kenarında Mehmet Bakırcı’nın cesedini buldu.

Jandarma ve savcını yaptığı ön incemede Bakırcı’nın çenesinin altına dayadığı tüfekle canına kıydığı belirlendi. Mehmet Bakırcı’nın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Köylüler, Mehmet Bakırcı’nın kendi halinde, içine kapanık biri olmasına rağmen, sinirli bir yapısı olduğunu belirterek, "Son birkaç yıldır Cadaş ile araları bozuktu. Hiç yüzünden cinayet işlendi. Çok üzgünüz" diye konuştu.



KK(İÖ/CK)