Uşak’ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra, kolları ve yüzü başka hastalara nakledilerek Türkiye’de Tıp tarihinde bir ilke imza atılmasını sağlayan Ahmet Kaya’nın, ablası Fadime Çil’in evine yerleşen, kızları Emine ve Nuran Kaya’yı ziyaret eden AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, “Ahmet Kaya’nın çocukları artık bize emanet. Bütün sorunlarıyla biz ilgileneceğiz. Okula gidemeyen Nuran eğitimine devam edecek, Emine’ye de iş bulacağız” diye konuştu.

AK Parti’li Güneş, ailenin sorunlarını dinledi. Ahmet Kaya’nın 14 yaşındaki kızı Nuran’ın velayet probleminden dolayı okula gidemediğini öğrenen Güneş, “Normal şartlarda 7’inci sınıfa gitmesi gereken Nuran, velayetle ilgili bir sıkıntından dolayı okula kaydedilememiş. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz. Evladımızın sene kaybının engellenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Nuran’ın aynı zamanda geniz etiyle ilgili bir sağlık sorunu bulunuyor. Nuran’ın ameliyatı için İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün aileye gerekli yardımı yapmalarını sağlayacağım” dedi.

ÖRNEK OLMALI

Ahmet Kaya’nın Türkiye’de büyük bir örnek teşkil ettiğini kaydeden Güneş, “Türkiye’de ilklere imza atılmasını sağlayan ve organlarını bağışlayarak insanlara hayat veren bir kişinin ailesini biz kendimizin biliriz. Artık onlar bizim çocuklarımız. Bu tip organ bağışlarının artarak örnek teşkil etmesini istiyorum. Ahmet Kaya’nın kollarının nakledildiği Atilla Kavdır ve yüz nakli yapılan Uğur Acar, sağlıklarına kavuştuklarında aileyi ziyaret edecektir. Ahmet Kaya’nın yüzü artık hep gülecek. Çocukları onun ellerini de bayramlarda öpme şansı bulacak” diyerek konuşmasını tamamladı.

BABAMIZI HEP GÖRECEĞİZ

Babasının organlarının bağışlanmasıyla acıların hafiflediğini belirten Emine Kaya, “Babamın yüzü ve kollarının bağışlandığı kişilerle sürekli görüşmek istiyoruz. Artık onları kendimizden biri olarak görüyoruz. Bayramlarda Uşak’a gelmelerini ve acımızı hafifletmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitimine devam etmek istediğini dile getiren Nuran Kaya ise “Babamı hep özleyeceğim. Fakat bağışlar sayesinde özlemimiz bir nebze olsun azaldı. En azından onun yüzünü hep görmüş olacağız. Elini öpebileceğiz” dedi.