Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı AK Parti’li Salih Hızlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, hayırsever kardeşler Bülent (49), Birol (68) ve Birtan (54) Taşkınlar katıldı. Kardeşler Bircan Taşkınlar ise (63) törene gelemedi.

Vali Daşöz, yaptığı konuşmada ülkenin ve Manisa’nın geleceği adına güzel hizmetlerden birinin de hayata geçirildiğini söyledi. Eğitim adına yapılan her yatırımın çok değerli olduğunu belirten Daşöz, "Mevcut Fen Lisesi’nin alanı yetersizdi. İlimizin ve ülkemizin en önemli marka değerlerinden olan Köfteci Ramiz firmasının sahipleri Fen Lisesi yaptırma kararı aldıkları için bu hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bölge ve ülkemizin marka yapmış firmaları tarafından bu tür hizmetlerin verilmesi toplum için örnek teşkil ediyor" dedi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da belediye olarak her zaman bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini ifade etti.

Hayırsever kardeşler adına konuşan Bülent Taşkınlar, "Doğduğumuz, doyduğumuz bölgenin insanlarıyız. Sosyal sorumluluk anlayışı içerinde Akhisarımıza ve eğitim öğretim camiasına 14 Derslikli Fen Lisesi’ni kazandırma mutluluğunu yaşıyoruz. Ailemizin bir ideali vardı, bu idealimizi bugün gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Daşöz ve hayırsever Taşkıran kardeşler arasında 14 derslikli Akhisar Macide- Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi protokolü imzalandı.