Olay bugün saat 16.00 sıralarında Aşağı Söğütönü Mahallesi B-20 Blok'ta meydana geldi. Bir kahvede çalışan Muharrem Bilgen, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Yeter Bilgen'le evde tartışmaya başladı. Tartışma sırasında öfkeye kapılan Muharrem Bilgen, eline geçirdiği bıçağı eşi Yeter Bilgin'in karnına ve sırtına sapladı. 2 çocuk annesi kanlar içinde yerde kalırken, Muharrem Bilgen daha sonra yan odada bulunan 3 yaşındaki oğlunu alıp Baksan Sanayi Sitesi'nde çalışan kayınbiraderinin yanına götürdü. Oğlunu bıraktığı kayınbiraderine eşini öldürdüğünü söyleyen Muharrem Bilgen, eve dönüp aynı bıçağı kendi karnına saplayarak yerde yatan eşinin yanına uzandı.

Muharrem Bilgen'in oğlunu bıraktığı kayınbiraderi de kısa süre sonra eve geldiğinde kız kardeşi Yeter Bilgen ile eniştesi Muharrem Bilgen'i kanlar içinde yatarken görüp durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri Yeter Bilgin'in yaşamını yitirdiğini belirledi, ağır yaralı olan Muharrem Bilgen ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çiftin Sağlık Meslek Lisesi'de okuyan kızlarının ise olay sırasında evde olmadığı belirtildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup kadın, bugün öğlen saatlerinde olayın meydana geldiği Aşağı Söğütönü Mahallesi'ne giderek Bilgen ailesinin oturduğu 4 katlı apartmanın önünde basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Nurcan Mete şunları söyledi:

"Yeter Bilgen, kocası tarafından öldürüldü. Kocası, aldattığı gerekçesiyle öldürdüğünü söylüyor. Biz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak kadınların öldürülmesinin arkasında hükümetin uyguladığı politikalar olduğunu düşünüyoruz. Cinayetleri durdurmak için mücadelemize devam edeceğiz. Boşanmak isteyen kadınların boşanmalarını engellemesi için timler kurarak soruna çözüm bulunamaz. Kadınlar kocalarına boşanmak istediklerini söyledikleri zaman öldürülüyorlar. Devletin katilleri korumasıyla bu sorun çözülmez. Ailelerle birlikte kadınlar olarak meseleye el attığımız zaman sorun çözülür. Bizler Yeter Bilgen'i öldüren eşi Muharrem Bilgen'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması için mücadele edeceğiz. Bizler bu mücadelede Yeter Bilgen'in ailesinin yanında olacağız."

Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar, apartman içerisine girerek birinci katta olayın meydana geldiği Bilgen Ailesi'nin oturdukları evin kapısının önüne çiçek bıraktıktan sonra dağıldı.