Kocaeli Valiliği'nin 100'ncü Yıl Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı Vali Ercan Topaca başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan'ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda, listeleri Valilik ve belediyelerin web sitelerinde yayınlanmaya başlanan bina sahiplerine, belirlenecek olan lisans şirketlerine bir kez daha tesbit yaptırma hakkı verileceği, bu tesbitin de yine olumsuz çıkması halinde binanın yıkılacağı kararı alındığı belirtildi. 

BİRÇOK BELEDİYENİN EKİPMANI YOK

Bu arada toplantıda en çok binaların kim ve nasıl yıktırılacağının konuşulup tartışıldığı, binaların belediyeler tarafından yıktırılması kararının alınmasının da tartışmalara neden olduğu öğrenildi. Birçok belediyenin, bu hasarlı binaları yıkmada kullanabilecekleri ekip ve ekipmanı bulunmadığını bildirdiği belirtildi. Tüm bunlara rağmen, binaların yıkımının belediyeler tarafından yaptırılacağı, bunun için de yıkımlar yapıldıkça belediyelere afet fonundan para aktarılacağı kaydedildi.

Bu binaların iş makinaları ile mi, yoksa 17 Ağustos Depremi'nden sonra bazı büyük binalarda uygulandığı gibi uzman ekiplere dinamitle mi yıktırılacağı konusunda henüz bir karar alınmadığı da belirtildi. 



MB(MB/COŞ)