Kocaeli Üniversitesi'nde, öğretim üyesi Prof. Dr. Veli Deniz koordinatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş danışmanlığında 46 öğrencinin katıldığı projeyle, il sınırları içinde yaşayan ve üniversitede okuma şansı bulamayan 16-27 yaş aralığında 15 engelli genç biraraya getirildi. Proje ile üniversite ortamını görme fırsatı yakalayan özel öğrenciler, derslere katıldı, laboratuvarda deneyler gerçekleştirdi, çeşitli etkinliklere katılarak üniversiteli olma duygusunu yaşadı. Engelli gençler, Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen törenle de özel hazırlanan diplomalarına kavuştu.

Duygusal anların yaşandığı törende Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Toplumsal Sorumluluk Projesi dersinin üç yıl önce eğitimde yeniden yapılanma süreci kapsamında müfredata girdiğini belirterek, "Bugünkü proje çok anlamlı, bunun devam etmesini diliyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan  proje Koordinatörü Prof. Dr. Veli Deniz ise "Bu proje bize insan olduğumuzu hatırlattı. 58 yaşında bir profesörüm, bu proje sayesinde yeni şeyler öğrendim. Bugün burada yapılanın burayla sınırlı kalmaması, diğer üniversitelerde ve şehirlerde de yapılması için üzerimize düşen her şeyi yapacağız" dedi.

Bu törenin bir veda töreni olmadığını belirten  proje dersi danışmanı Yrd. Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş ise "Toplumun böyle gençlerin farkına varması açısından ilk adımı atmış bulunuyoruz. Bu tür projelerin devam ederek çoğalmasını temenni ederim" dedi. Cübbe giyen gençler, tören sonunda keplerini de fırlattı.



MB(MB/SS)