Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü bilgisayar kampanyası ile son olarak geçtiğimiz öğretim döneminde de 26 bin 828 dizüstü bilgisayar dağıttı. Bilgisayarların bir bölümü törenle öğrencilere verilirken, törende Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de hazır bulundu. 

Ancak belediyenin bugüne kadar 8 bin bilgisayar satın aldığı 'Proline Bilim Sistemleri'  firmasına yaklaşık 7 milyon TL'yi bulan borç ödenmedi. Firma ile yapılan görüşmelere rağmen anlaşmazlık giderilemeyince firma icra işlemi başlattı. İddiaya göre firma ilk aşamada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin banka hesaplarını bloke ettirdi. Firma ayrıca belediyenin taşınmazlarına da haciz konulması talebinde bulundu. 

BELEDİYE HACZİ DOĞRULADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, firma ile belediye arasında bazı konularda anlaşmazlık çıktığını belirterek, "Firma ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı ve icra işlemi başlattılar. Taşınmazlara haciz konulduğu doğru. Hesapların ise bloke edilmesi yasal olarak mümkün değil. Onun için de başvuru yapmışlar" dedi. 



MB(MB/COŞ)