Nikahsız eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla üzerine benzin dökerek kendini yakan Fatma Çelik'in 20 yaşındaki oğlu Umut Çelik'in, babasına iftira atıp, kız kardeşini para karşılığı erkeklere pazarlamak istediği iddiasıyla annesi hakkında 2 kez suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

'BABAMIN SOYADINI TAŞIMAK İSTİYORUZ'

Annesi hakkında 26 Ekim 2012'de Cumhuriyet Savcısı'na suç duyurusunda bulunan Çelik, dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

"Öz annem Fatma Çelik, yalan beyanlarda bulunarak, iftira atarak öz babam Abdurrezzak Demir'i evden uzaklaştırdı. Mağdur rolü oynayarak babamı hapse atmaya çalışmaktadır. Babamın yokluğunda ahlaksız davranışlarda bulunarak kız kardeşlerim ile eşime kötü örnek olmaktadır. Aile arasında halledileceğimizi düşünerek bugüne kadar sustum. Kız kardeşim Z.'ye '40-45 yaşlarında bir adamla yemeğe çıkacaksın. Bunun karşılığında para alacaksın' demiş. Ben ve kardeşlerim babamın soyadını taşımak ve babamla birlikte yaşamak istiyoruz."

Çelik, 30 Ekim'de yaptığı suç duyurusunda ise, 28 Ekim 2012 ve daha önce verdiği dilekçeler sonucunda kız kardeşlerinin devlet korumasına alındığını belirterek "Kız kardeşlerimin mağdur olmaması için velayetlerinin bana verilmesini istiyorum. Yıllardır kız kardeşlerime şiddet uygulayan annem hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

KIZ KARDEŞİ YALANLADI

Ağabeyinin verdiği dilekçeler sonucunda ifadesine başvurulan 18 yaşındaki S. Çelik, "Annemle babam 3 yıl önce şiddetli geçimsizlik sonucu ayrı yaşamaya başladı. Babam alkol aldığı için anneme şiddet uygulardı. Annem babama iftira atmadı. Ayrıca ağabeyimin dilekçesinde ileri sürdüğü gibi bize kötü davranmadı, erkeklerle birlikte olmaya zorlamadı" dedi.

Fatma Çelik de ifadesinde, oğlunun ileri sürdüğü iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Abdurrezzak Demir ise verdiği ifadede, oğlunun doğru söylediğini ileri sürerek, "Kızlarımın erkeklerle yemeğe çıkmasını istediğini oğlumdan öğrendim. Bunun üzerine oğlumla birlikte suç duyurusunda bulunduk. Kızlarımı kötü yola sürükleyeceğinden endişe etmekteyim" dedi.

KOCA HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Hakkında 'hakaret, tehdit ve mala zarar verme' suçlarından Sulh ve Asliye Ceza Mahkemeleri'nde davalar açılan Abdurrezzak Demir hakkında duruşmaya gelip, ifade vermediği için yakalama kararı bulunuyor. Eşi ve eşinin yanında gördüğü Şerif Taş'ı ölümle tehdit ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapsi istenen Demir hakkında 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi, geçen 11 Ekim'deki duruşmada yakalama kararı verdi. Sanığın en yakın asliye ceza mahkemesinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması da istendi. Aynı davada müşteki-sanık konumunda olan Fatma Çelik hakkında da oğlu ile eşine tehdit ve hakaret suçundan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

'ÖLEN BABASININ MAAŞINI ALDIĞI İÇİN NİKAHI KABUL ETMEDİ'

Bugün çıkarıldığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Demir, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Kendisi 21 yıllık eşim olur. 4 çocuğumuz var. 3 çocuğumuz benim nüfusumda. Fatma'ya bir kaç kez resmi nikah yaptıralım dedim. Kendisi babasının maaşını aldığı için kabul etmedi. Yaklaşık bir yıldır ayrı yaşıyoruz. Ne yaptığını da bilmiyorum" dedi.

Mehmet KAYMAK/ADANA,



MKA(OA/AAA)