Samsun Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 14 yaşındaki A.S., 14 yaşındaki Y.E., 16 yaşındaki D.A. ve 16 yaşındaki N.K. adlı kızların alıkonulduğunu ve para karşılığında tecavüz edildiği bilgisini edindi. Teknik ve fiziki takip başlatan polis, 3 gün önce kentte operasyon için harekete geçti ve 20 adrese sabahın erken saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan operasyonda, yaşı küçük kızları alıkoyup tecavüz ettikleri iddia edilen 25 kişi, gözaltına alındı. Kızların da ifadalerine başvuruldu. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulama sırasında şüpheliler suçlamaları kabul etmedi.

Poliste mağdur olarak ifade veren 4 kız çocuğu, gözaltına alınanları tanımadıklarını ve cinsel ilişkiye girmediklerini belirterek şikayetçi olmadı.

Alınan ifadelerin ardından şüphelilerden 16'sıpolis tarafından serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan 9 şüpheliden 5'i de Cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakılırken, 24 yaşındaki M.G., 19 yaşındaki Y.Ü., 26 yaşındaki M.A. ve 37 yaşındaki R.B. ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 şüpheli, kızları tanıdıklarını ancak cinsel ilişkiye girmediklerini söyledi. Nöbetçi mahkeme, 4 şüpheliyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Öte yandan yaşları küçük olan kızların aileleri hakkında herhangi bir işlem yapılmazken mağdurlardan N.K. ile Y.E. savcılık talimatıyla devlet koruması altına alındı. A.S. ile D.A. ise ailelerine teslim edildiği bildirildi.



HÇ(MS/SS)