Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Kürt sorununun çözülmesi için TOBB'a bağlı bölgedeki oda başkanları olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini, MHP ve BDP'den randevu isteminde bulunduklarını söyledi. Şahin, "Benim oğlumda cinayete kurban gitti. Bu acıyı çok iyi biliyorum. Bu nedenle akan kanın durması için çabalıyoruz" dedi.

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, doğduğu Yoncalı Köyü'nde konuklarına  yer sofrasında yemek verdi. Yemeğin ardından konuşan Türkiye Şöförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Mardin'de din ve dillerin kardeşliğinin bulunduğunu anlatırken, "Buradaki insanlarla kız alıp- vermişiz, akrabayız. Bölgede yaptığımız gözlemlerimizi ve halkın taleplerini siyasilere aktaracağız" dedi.

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise, Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için bir süre önce TOBB'a bağlı bölgedeki oda başkanları olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüklerini, MHP ve BDP'den de randevu talebinde bulunduklarını söyledi. Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, oğlunun köyden Kızıltepe İlçesi'ne giderken otomobilde uğradığı saldırıda öldüğünü hatırlatarak şöyle devam etti:

"Önemli olan akan kanın durması ve bölgeye huzurun gelmesidir. Bir oğlum köyden ilçe merkezine gelirken aracı tarandı ve öldürüldü. Onun için çok üzüntülüyüm. Bu acıyı yaşamış biri olarak 'Ateş düştüğü yeri yakar' diyorum. Ancak, ateş düştüğü Türkiye'yi de yakıyor. Bu nedenle girişimlerimiz devam edecek. Girişimlerimizle ilgili sonuç bildirgesini genel başkanımız Rifat Hısarcıklıoğlu yapacaklardır."



İA(GG/İD)