Nazilli İlçesi'nde dün '3'üncü Geleneksel Deve Güreşi Festivali' düzenlendi. Üniversite öğrencilerine burs verilebilmesi için gelir etmek üzere düzenlenen festivale bu yıl 140 deve katıldı. Deve güreşlerini izlemek üzere AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ile Ali Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, siyasi parti temsilcileri ve 7 bine yakın kişi festival alanına geldi. Güreşleri izledikten sonra AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ile Ali Gültekin Kılınç, Kaymakam Okur ve Belediye Başkanı Alıcık 'Efe' adlı devenin yanında hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Kısa süre önce güreş yapması nedeniyle öfkeli olan deve, kendisine fazla yaklaşan Kaymakam Okur'a saldırdı. Sahibi deveyi sakinleştirmeye çalışırken, şaşkına dönen Kaymakam Okur'u da AK Parti'li Milletvekili Kılınç kendine doğru çekip kurtardı. İlk kez deve güreşlerini izlediği ve bir deveye yaklaştığı belirtilen Kaymakam Okur'un başına devenin ağzından köpük bulaştı. Şans eseri yaralanan olmadı.

Nazilli'de geleneksel hale gelen festival renkli görüntülere de sahne oldu. Binlerce kişi, havanın güneşli olmasını fırsat bilerek Sümer Deve Güreşi Alanı'nı doldurdu. Güreşlere kadın ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti.

Belediye Başkanı Alıcık, Nazilli'ye gelen 140 devenin üniversite öğrencilerine verilecek burs için güreştiğini belirtip, "Geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri sayesinde gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi devam ettiriyoruz. Bir Yörük geleneği olan deve güreşleri yıllardan bu yana sürdürülüyor. Festivalimize yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.



ŞA(AÖ/İD)