Olay, 30 Haziran gecesi merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Reşatbey Mahallesi'ndeki Abidin Dino Parkı'nda meydana geldi. Ceyhan İlçesi'nde çiftçilik yapan Yusuf Tunç, iddiaya göre birlikte alkol aldıkları parkta, kız kardeşi 46 yaşındaki Zülhan Tunç için 'Senin kız kardeşin parklarda o...luk yapıyor. Onunla bununla yatıyor' dediğini ileri sürdüğü Mehmet Ali Kaya'yı bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra polis tarafından yakalanarak, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Yusuf Tunç hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KIZKARDEŞİME SARKINTILIK VE HAKARET ETTİ'

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tunç, amacının öldürmek olmadığını belirterek pişman olduğunu söyledi. Mehmet Ali Kaya'nın kız kardeşine sarkıntılık yaptığını ileri süren sanık Tunç, "Birlikte alkol alıyorduk. Kız kardeşime 'soyun' dedi. Bana da 'Nasıl kız kardeşin var? Parklarda o...luk yapıyor' dedi. Ardından da 'Genelevde ilk cinayeti ben işledim. Ben adamın anasını avradını s.....' diyerek küfretmeye başladı. Uyarmama rağmen küfretmeye devam etti. Üzerime gelince de korkutmak amacıyla bıçağı salladım" dedi.

Sanık Tunç daha önceki ifadesinde ise kız kardeşini götürmek için Adana'ya geldiğini belirterek, "Kız kardeşim gelmek istemiyordu. Razı etmek için birlikte alkol almaya başladık. Yanımızda arkadaşlarımız vardı. Mehmet Ali Kaya da geldi. Kız kardeşime 'soyun' dedi. Bana ve aileme küfürler etmeye başladı. Ben de çek git buradan diyerek yalvardım. Yalvardıkça üzerime geldi. Ben de korkutmak için bıçağımı rastgele salladım. Öldürme kastım yoktu" demişti.

'AĞABEYİMİN YANINDA BANA SARILDI'

Cinayete tanık olan Tunç'un kız kardeşi Zülhan Tunç ise, alkol alırken Mehmet Ali Kaya'nın kendisine sarıldığını belirterek, "Ben de kendisine 'yapma ağabeyim var' dedim. O da 'ağabeyini s... et' deyince ağabeyim oturduğu yerden kalktı. Kavga ettiler" dedi.

Mahkeme heyeti, cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getirdiği sanık Yusuf Tunç'u, duruşmalarda iyi hali ve pişmanlık duymasını da dikkate alark 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.



MKA(OA/COŞ)