Finike'nin Arif Köyü'nde 26 Kasım'da 52 yaşındaki Dursun Aksu ile eşi 43 yaşındaki Hatice Aksu evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, cinayet şüphelisi olarak Aksu çiftinin kapı komşusu Halil İbrahim Demirel'i gözaltına aldı. Sorgusunun ardından Demirel, adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Finike Jandarma Karakol Komutanlığı'nda 2 günde bir imza atan Demirel, cuma günü imza atmaya gitmedi. Bunun üzerine jandarma, Halil İbrahim Demirel'e ulaşmaya çalıştı. Güvenlik güçleri Demirel'e ulaşmaya çalıştığı sırada, dün saat 18.00 sıralarında Arif Köyü'nde ormanlık alanda bir erkek cesedi bulunduğu ihbarı geldi.

Verilen adrese giden ekipler, av tüfeğiyle çene altından vurulmuş cesedin Halil İbrahim Demirel'e ait olduğunu tespit etti. Jandarma, zaman zaman Arif Köyü'ndeki annesinin evinde kalan Demirel'in, Kumluca İlçesi'nde bir barda şarkıcılık yapan Hatice Tataroğlu ile birlikte Finike'de yaşadığını belirledi. Demirel ve Tataroğlu'nun oturduğu Sahilkent Beldesi'ndeki Ümit Sitesi'ndeki eve giden güvenlik güçleri, daireyi kontrol etmek istedi. Tataroğlu'nun oturduğu dairenin ziline basan ekipler, kapının açılmaması üzerine site güvenliğinden yardım talep etti.

BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik görevlisi, Hatice Tataroğlu'nun eve geldiğini söyledi. Jandarma ekipleri dün saat 21.30 sıralarında çilingir marifetiyle dairenin kapısını açtırdı. Evi kontrol eden ekipler, Hatice Tataroğlu'nu yatak odasında, kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Tataroğlu'nun, yatağında bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemesinin ardından Halil İbrahim Demirel ve Hatice Tataroğlu'nun cesetleri, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İHBAR ŞÜPHESİYLE ÖLDÜRDÜ İDDİASI

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılığı ve jandarma; Dursun ve Hatice Aksu çifti cinayetlerinin şüphelisi Halil İbrahim Demirel'in, kendisini ihbar edeceği korkusuyla kız arkadaşını öldürdüğü, ardından intihar ettiği ihtimali üzerinde duruyor. Bir süre önce eşinden ayrılan ve 2.5 yaşında çocuğu olan Halil İbrahim Demirel'in, Arif Köyü'nde öldürülen Aksu çifti ile kapı komşusu olduğu belirtildi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEKİ NOT

Hatice Tataroğlu'nun 3 ay önce Kumluca İlçesi'ndeki bir barda çalışmaya başladığı, burada hem şarkı söylediği hem de konsomatrislik yaptığı belirtildi. Tataroğlu'nun sosyal paylaşım sitesindeki profilene yazdığı 'P..... de hayat okulunun arka kapısından kovulmuş' notu dikkati çekti. Sayfasında cep telefonunu 'Bu benim iş telefonum' diye paylaşan Hatice Tataroğlu, hemen altına ikinci bir cep telefonunu ise "Benim k....mın numarası' diye paylaştı.