Bugün saat 13.00'de tarihi Çifte Minareli Medrese önünden toplanan Vali Sebahattin Öztürk, Büyşükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Fatih Çintımar, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri katıldı. Beyaz bere ve beyaz kaşkollerle yürüyen protokol ile birlikte 2 bin kişinin yürüyüşü Cumhuriyet Caddesi'nden geçerek Havuzbaşı Semti'ndeki Atatürk Anıtı'nda son buldu.

9'uncu Kolordu Komutanlığı Bandosu'nun eşlik ettiği kortej, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşının okunmasının ardından Dadaşlar bar oynadı. Polat Renaissance Oteli'nin animatörleri ateş şov yaptı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Küçükler, tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. Bu güzelliğin devam edeceğini belirten Küçükler, "2011'den sonra Erzurum güzel günler yaşıyor. Bu festivalde de Türkiye'nin tüm illerinden katılımcıların bulunması sevindiricidir. Bizler aynı kilimin desenleriyiz. Türkiye'de kış sporlarında bir merkez olduk. Erzurum'un artık kış bayramı var. Hep eziyet sıkıntı olan karı, bayrama dönüştürdük" dedi.
Erzurum'un 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyurduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, 2012'yi boş geçirmek istemediklerini bildirdi. Vali Öztürk, "Erzurum Kış Sporları Festivali'nin  ilkini yaparak geleneksel hale getireceğiz. Bu şölen kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bir göstergesidir. Kar artık Erzurum insanına sıkıntı olmayacak" diye konuştu.
Festival yürüyüşüne 2011 Eurovision birincisi Azeri Nigar Cemal ile birlikte Erzurumlu sanatçılar İbrahim Erkal, Nurullah Akçayır ile yörenin efsane ismi 'Teyo Pehlivan' karakterini canlandıran Cumhur Seval de katıldı. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış töreninde atıyla yaptığı gösteride Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayran kaldığı 83 yaşındaki ciritçi Baki Bayraktutan, atsız olarak bu kez protokolle birlikte yürüdü. Kortej yürüyüşünün ardından davetliler, tarini Yakutiye Medresesi bahçesinde yapılan kardan heykel ve kış fotoğrafları sergisini gezdi. 
 


Tİ(KS/SS)