Valilik ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın (UNIVERSIADE) yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Erzurum Kış Sporları Festivali'nin tanıtım toplantısı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde yapıldı. Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı AK Parti'li Orhan Bulutlar, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Palandöken'deki otellerin işletmecileri ile bazı kurum amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda, 26- 28 Ocak günleri yapılacak feastivalle ilgili bilgiler verdi.

Vali Sebahattin Öztürk, geçen yıl yapılan UNIVERSIADE'nin devamı olarak bu festivalin planlandığını belirterek, 3 gün içerisinde kış sporlarıyla ilgili çok sayıda etkinlik yapılacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de Erzurum'u kış sporlarında marka şehir haline getirmek amacında olduklarını bildirdi.

BIÇAK UYARISI

Festivalin tanıtımıyla ilgili bilgilerin verilmesinin ardından Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'da son yıllarda artış gösteren bıçakla işlenen suçlar hakkında açıklama yaptı. Vali Sebahattin Öztürk, geçen yıl bıçaklama olayı sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini 149 kişinin de yaralandığını anımsattı. 2012'nin ilk 23 gününde bıçaklı olayda 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını bildiren Vali Öztürk, bıçaklama olaylarıyla ilgili Trabzon, Sivas, Elazığ gibi Erzurum büyüklüğündeki illerde araştırmalar yaptıklarını vurguladı. Vali Öztürk, şunları söyledi:

"Komşu vilayetlere yönelik araştırmada bütün suç türlerinde düşük olan Erzurum, bıçakla işlenen suçlarda ilk sırada. Bu suç türünde diğer illere göre yüzde 50 daha fazla. Bunun sosyolojik bir tabanı var. Bıçak taşımak kültürle ilgisi olması gerek. Bu konuda bizim yapmamız gerekenler var. Geçtiğimiz yıl 48 kez işlem yaptığımız kabahatler kanununu bu yıl daha etkin kullanacağız. Ancak bu konunun mutlaka bir şekilde kınanması gerekir. Toplumsal olarak ta yapmamız gerekenler var. Basın mensuplarının da kınayıcı değerlendirmelerde bulunmasının etkisi olacağına inanıyorum."

Bıçak kültürünün ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, basın mensuplarının da bu konuda yardımcı olmalarını istedi.