Kırklareli Belediyesi'nin 1998 yılında 72 yaşındayken yayatını kaybeden evli ve 8 çocuk babası zurna sanatçısı Hüseyin Ihnalı’nın heykelinin dikilmesi kararını almasının ardından çalışmalar başladı. Bugün, Hüseyin Ihnalı’nın zurna çalarken yapılmış heykeli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerindeki İnci Parkı'na dikildi. Açılışa Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, Hüseyin Ihnalı’nın eşi 86 yaşındaki Gülbahan Ihnalı, çocukları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yapılan törende konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 'Kara Hüseyin'in Kırklareli ve dünyada tanınan usta bir sanatçı olduğunu belirterek, onun anısını yaşatmak için heykelini diktiklerini söyledi.

YARIŞMALARDA BİRİNCİ OLDU

Başkan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Kara Hüseyin Kırklareli’nin yetiştirdiği, Türkiye ve dünya çapında bilinen ve sevilen, saygı duyulan müzisyen, sanatçı bir ağabeyimizdir. Çok küçük yaşlarda bu sanata başlayan Kara Hüseyin, Belçika, Almanya, Bulgaristan ve İtalya’da katıldığı yarışmalar da birinci olmuştur. Biz de belediye olarak Kırklareli’nde yetişen değerlere sahip çıkmak, onların anısını yaşatmak üzere çeşitli aktiviteler yapma gayreti içindeyiz. Bugün Kırklareli’nin yetiştirdiği en önemli sanatçı ağabeylerimizden Kara Hüseyin’in heykelinin İnci Parkı’ndaki açılışını birlikte yapıyoruz.”

OĞULLARI KARA HÜSEYİN'İN İZİNDE

Hüseyin Ihnalı'nın oğlu Osman Ihnalı, "Babamız bu mesleği küçüklükten beri bize aşıladı. Bize hatıra olarak bu mesleği bıraktı. Biz de onun bu mesleğini yaşatıyoruz." dedi.

Ardından Hüseyin Ihnalı’nın heykeli, çocukları Osman ve Yusuf Ihnalı’nın çaldığı zurna eşliğinde açıldı. Hüseyin Ihnalı’nın eşi Gülbahar Ihnalı törende duygulanınca ağladı. Törenin ardından katılanlara pilav, ayran ve helva ikram edildi.



AÜÜ(LK/AK)