22’nci Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin 8’inci gününde geleneksel Kakava yürüyüşüne yağmur engel olamadı. Grup, festival yürüyüşü için Karaca İbrahim Mahallesi’ndeki Karagöz Heykeli önünde toplandı. Burada konuşan Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, bu yıl festivalin 9 gün 9 gece kutlandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Her yıl artan edebiyat, kültür, sanat faaliyetleri ile çeşitli sergiler ile sahne şovlarımızda giderek artıyor. Bu da festivalimize değişik bir renk ve kalite katmaktadır. Yağmurlu bir hafta geçirmemize rağmen Kırklareli halkının festivalimize katılımı çok üst düzeydedir. İnşallah devam eden çiseleyen yağmur en kısa zamanda diner. Bu gece rekor bir katılım ile festivalimizin bu gecesini tamamlayacağız."

Daha sonra oluşturulan yürüyüş korteji, Karagöz heykelinden davul, zurna eşliğinde festival alanına kadar yürüdü. Hafif yağmur altındaki yürüyüşe Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Festival alanındaki yaklaşık 2 bin kişiye nohutlu pilav ve ayran ikram edildi. Yağmur yağışı nedeniyle 2 saat ertelenen festival ateşi Vali Mustafa Yaman, Milletvekili Turgut Dibek ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından yakıldı.

VOLKAN KONAK ŞARKILARINI 15 BİN KİŞİYE SÖYLEDİ

Festival kapsamında sahneye çıkan Karadenizli ünlü sanatçı Volkan Konak, söylediği şarkılarla kendisini izlemeye gelen yaklaşık 15 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Karadenizli olmasına rağmen Trakya’da çok sevildiğini ve Trakya insanını çok sevdiğini ifade eden Volkan Konak, konser öncesinde gazetecilere şunları söyledi:

"Ben Trakya halkı ile kıyısı bulunan Karadeniz ile buluşuyorum. Sonuçta Kırklareli’nin de kıyısı Karadeniz’e uzanıyor. Dolayısıyla suda buluşuyoruz. Su insanı da dünyalıdır, duygusaldır, kalbi temizdir, kinci değildir. Açıkçası ben Türkiye'de bir sorun yaşamıyorum. Her bölgeden teveccüh yaşıyoruz ama Trakya ve Ege'de ismini koyamadığım bir aşk yaşıyoruz. Çok mutluyum ben de bu insanlara layık olmaya çalışıyorum."

Sağanak yağış nedeniyle konser alanındaki aydınlatma sistemi arızalanan konserde Konak, şarkılarını takip ışığı altında seslendirdi. Sanatçıya şarkılarında eşlik etmek için bariyerlerden atlayarak sahne önüne gelen hayranlar ve çevrede bulunan özel güvenlikçilerin yetersiz kalması nedeniyle sık sık izdiham oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca yağmur yağışına rağmen sahnede kalan Konak, konserini 'Çav bella' şarkısıyla tamamladı.

SEVGİLİYE PANKARTLI DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Konseri izlemeye gelenler arasında olan Kırklareli Üniversitesi Tekstil Bölümü 1'inci Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ayşe Berna Şen, doğum günü olan İstanbul’daki sevgilisi Cem Biga için üzerinde 'Seni Seviyorum. Varsın… Benimsin… Sevdim… İyi ki Doğdun' sözleri yazılı büyük bir bez afiş açtı.

Kırklareli 22’nci Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, bu akşam yapılacak olan Nev ve Atiye konserleriyle sona erecek.



AÜÜ(LK/BT)