Kentte kış mevsiminin kendisini hissettirdiği bu günlerde, minibüs yolcularının üşümemeleri için belediye ve Minibüsçüler Odası önlem aldı. Önlem olarak, minibüslerin kalkış yerlerine gelmeden önce ısıtılması gerektiği belirtilirken, bu konu şoförlere de duyuruldu. 

169 LİRA CEZA

Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan, minibüsçülerin uyarıldığını ifade ederek, yolcusunu üşüten minibüs şoförlerine 169 lira ceza para cezası verileceğini söyledi.

Minibüslerin karlı günlerde zincirsiz yola çıkmaması uyarısında da bulunan Başkan Güven şöyle konuştu:

"Toplanma merkezi olan Bahçelievler Mahallesi'nden yola çıkan minibüsçüler, kaloriferlerini açarak duraklarına hareket ediyorlar. Araç sahiplerine hareket merkezine kadar minibüslerin içini ısıtma zorunluluğu getirildi. Durakta bekleyen araç, kontak kapatmayarak aracın içini sıcak tutacak. Bu kurala uymayanlara ise cezai işlem uygulanacak" 

YOLCULAR MEMNUN

Şehirde özellikle sabah ve akşam saatlerinde havanın daha soğudunun altını çizen vatandaşlar ise, Kırıkkale Minibüsçüler Odası ile belediyenin bu uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi. Minibüsçülerin bazılarının kaloriferlerini yakmadığını söyleyen yolcular, denetimlerin ardından araç şoförlerinin kaloriferlerini yakmaya başladığını da kaydetti.