Yıllardan bu yana bel ağrısı çeken ve çade bulmak için halk arasında 'Kırık çıkıkçı' denilen kişilere giden Fatma Arslan, Denizli Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat olması gerekirken 'belini çektirmesinden' kaynaklanan kırık nedeniyle cerrahi müdahale geçiren Arslan, "Yıllardır bel ağrısı çekiyorum. Kırık çıkıkçılara gittim, 'belimi çektirdim.' Birkaç gün bel ağrım geçti. Ama sonra yeniden ağrı başladı. Çekme esnasında belimdeki kemiklerde kırık oluşmuş. Belimi çektirmeden direkt doktora gelsem ameliyat olmak zorunda kalmayacaktım ve sağlığıma daha erken sürede kavuşacaktım. Kimse benim düştüğüm hataya düşmesin. İşin uzmanına gelerek tedavisini yaptırsın" dedi.

"İTİBAR ETMEYİN"

Fatma Arslan'ı ameliyat ederek sağlığına kavuşturan Beyin Cerrahı Op.Dr. Süleyman Coşkun, Denizli'de 'bel çektirme' vakalarının çok olduğunu, buna benzer yılda ortalama 15-20 kişiyi gerekmemesine rağmen yanlış uygulamalardan dolayı ameliyat ettiklerini belirtti. Op.Dr. Coşkun, şöyle dedi:

"Hastamız, 10 yıl süren bel ağrısı ve her 2 bacağa vuran ağrı nedeniyle bize geldi. Hastanın öyküsünü sorguladığımızda, belini hekim olmayan birilerine çektirdiğini, o günden sonra birçok tıbbi yardım almasına rağmen ağrılarının geçmediğini ifade etti. Hastaya yapılan tetkikler sonucunda bel kemiklerindeki eklemlerde kırık tespit edildi. Ve hasta cerrahi gerekmeyen bir bel fıtığı olmasına rağmen kırığa bağlı belini tutamamasından ötürü ameliyat edildi. Hastamız şifaya kavuştu."

Kırık- çıkıkçılara itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Op.Dr. Süleyman Coşkun, "Eğer  bel fıtığınız var ve ameliyat gerekmiyorsa işin uzmanına danışmadan kesinlikle bel çektirme işinin yapılmaması, eğer yapılacaksa da uzman kişiler tarafından yapılması çok uygun olacaktır. Hastamızda olduğu gibi hiçbir cerrahi müdahaleye gerek olmamasına rağmen belindeki kırıklardan ötürü hasta ameliyat olmak durumunda kaldı" diye konuştu.



RÇ(AÖ/İD)