Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Silahlı suç örgütü üyelerine sabah saatlerinde yapılan baskında 5 yıldızlı bir otelin bahçesindeki lüks bir restoran sahibinin liderliğindeki 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işletmeci B.S., A.S., Y.S, N.S. ve A.G.'nin ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 4 tabanca, 1 seyyar dipçikli uzun namlulu tam otomatik tabanca, 5 şarjör, 50 mermi, balta, kırbaç ve polis kelepçesi ele geçirildi.

NELER YAPMIŞLAR?

Polisin, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak' suçlamasıyla gözaltına aldığı şüphelilerin yaralama, tehdit, dayak, işyeri ele geçirme, uyuşturucu madde ticareti ve nitelikli yağma gibi olaylara karıştığı iddia edildi. Suç örgütü üyelerinin bir oto yıkama işyerini zorla ele geçirdikleri de öne sürüldü.

Polis, şüphelilerin başka bir bar işletmecisini bıçakla yaraladıkları, kendilerinden şikayetçi olan bar sahibini tehdit ederek şikayetinden vazgeçirdikleri, işyerinin önünde günlerce bekleyerek barı açtırmadıkları ortaya çıktı. Çete mensupları tarafından bıçaklanan, ancak tehditler üzerine şikayetinden vazgeçen bar sahibinin şikayetini geri almasına rağmen, çete üyelerine hapis cezası verildiği, paraya çevrilen cezadan sorumlu tuttukları bar işletmecisini tehdit eden şüphelilerin, 10 bin TL cezayı bar sahibine ödettikleri ileri sürüldü.

Polis, ele geçirilen tabancaların kriminal incelemesinin ve şüphelilerin sorgusunun sürdüğünü açıklandı.

KIRBAÇLA İŞKENCE

Polisin operasyonunda ele geçirilen ve üzerinde örgüt lideri B.S.'nin adının yazılı olduğu özel yapım kırbaçla kendilerinden şikayetçi olanlara işkence yaptığı iddia edildi.

2 KARDEŞLERİ KAVGADA ÖLMÜŞTÜ

Antalya'daki ünlü bir bar önünde üç yıl önce çıkan silahlı kavgada çete lideri olduğu iddia edilen B.S.'nin kardeşleri Engin ve Erol S. ölmüş, karşı taraftan işletmeci Yüksel Çakır yaralanırken kardeşi Gökhan Çakır bıçaklanarak yaşamını yitirmişti.

Polis, iki kardeşin ölümünün ardından B.S.'nin kuzenleri A.S. ve Y.S. ile yeni bir oluşum içine girdiği, yanlarına akrabaları N.S. ve A.G.'yi aldığı kaydedildi.