İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Umut Gedik, kısa dönem askerliğinin acemi eğitimini Samsun’da tamamladı. Geçtiğimiz Cuma günü yemin töreni yapılan Gedik, iki günlük dağıtım izninde İstanbul’a gelerek ailesiyle hasret giderdi. Pazar günü de Afyonkarahisar’daki usta birliğine teslim olan Gedik, Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada 24 askerle birlikte şehit oldu. Ailesi, şehit haberini dün öğle saatlerinde aldı. Babasını 5 yıl önce kaybettiği belirtilen Burak Umut Gedik’in annesi ve kız kardeşinin haber sonrası fenalaştığı ve doktor gözetimde oldukları belirtildi.

Bugün sabah saatlerinde, biri Tabip Binbaşı iki rütbeli komutan ailesinin, Beşiktaş'taki  evine geldi. Aileye şehit haberi verildiği ve şehidin dayısının komutana, “Geç kalmadınız mı?” diye tepki gösterdiği öğrenildi.


Öte yandan, eve gelen Tabib Binbaşının DNA testi için aileden örnek aldığı belirtildi.

Yakınlarının yanı sıra Burak Umut Gezen’in evine TÜBİTAK’tan yetkililer gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, şehidin annesi ve kızkardeşi için evin önünde ambulans bekletiliyor. 

 


 ÖA (MK) (FOTOĞRAF)