Olay, merkez Muratpaşa İlçesi'nde yaşandı. Kafeterya işletmecisi 52 yaşındaki Veli Keser'e geçen ay bir internet şirketinden internet hizmetinden dolayı ödenmemiş faturalarının bulunduğu ve internet erişiminin kapandığını bildiren tebligat gönderildi. Tebligatta ödenmemiş 187,50 TL'lik internet hizmeti bedelinin 7 gün içinde ödenmesi gerektiği belirtildi. Bilgisayar kullanmasını bilmeyen, internet üzerinden hiçbir işlem yapmadığını söyleyen Veli Keser, hemen telefon şirketine başvurdu. Keser, buradan kendisine verilen cevapla ikinci kez şoke oldu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İnternet aboneliğinin kimlik bilgileri kullanılarak yapıldığını ve adresin de Çağlayan Mahallesi olarak görüldüğünü öğrenen Veli Keser, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Savcıya verdiği ifadesinde başına gelenleri anlatan Keser, şöyle konuştu:

"Tebligatta, 7010449166 hesap numaralı internet hizmeti ile alakalı ödenmemiş 3 adet fatura olduğu belirtiliyor. Bu faturalarla ilgili toplam 187,50 TL'lik borcum olduğu bildirildi. Söz konusu aboneliği ben açtırmadım. Ayrıca ben Güzeloba'da oturduğum halde, internet aboneliğinin Çağlayan Mahallesi'nde kullanımda olduğu, 7 aydır aboneliğin aktif şekilde kullanıldığını öğrendim. Telekom'a başvurularım neticesiz kaldı. Kimliğimi kaybetmedim. Bilgisayar kullanmasını bilmem, internet aboneliğim mevcut değil. Şüphelendiğim kimse de yok. Adıma bu şekilde hat açtırıp kullanan şahıs veya şahıslardan, ayrıca bu hattın açıldığı bayiden şikayetçiyim."

KİMLİK FOTOKOPİSİZ İŞLEM YAPILMIYOR

Türkiye'de resmi kurum, banka veya telefon işlemlerinde kimlik fotokopilerinin alındığına dikkati çeken Veli Keser şöyle devam etti:

"Günlük yaşamda bir işlemimizi yaptırmak için kimlik fotokopisi isteniyor. Kimlik fotokopisini vermeyi kabul etmezsek, işlemimizi yapmıyorlar. Kimlik fotokopisini mecburen verdiğimiz zaman da başımıza neler geleceğini bilemiyoruz. Ben eşime geçenlerde bir hat almak istedim. Benden kimlik fotokopisi istediler. Bu olaydan dolayı vermek istemedim. Avukatım bana kimlik fotokopisini vermeyebilirsin dedi. Ancak, hattı alabilmem için de kimliği şart koştular. 'Avukatınız yanlış biliyor' dediler. Mecburen kimlik fotokopisini verdim. Ölen insanların kimlik bilgileriyle her türlü dolandırıcılığın yapıldığını duymuştum. Bu konuda mutlaka yasal düzenleme yapılması gerekiyor."

Kendisine çıkarılan borcu ödeyebilecek durumda olduğunu, ancak başka vatandaşların çok daha yüksek borçlarla karşı karşıya kalabildiğini sözlerine ekleyen Veli Keser, "Benim başıma gelenler başkalarının da başına gelebilir. Aman dikkat. Her isteyene kimlik fotokopinizi vermeyin" uyarısında bulundu.