Kesin olmayan bilgilere göre BDP grubundan çıktığı iddia edilen bir kişinin Kılıçdaroğlu, Sırrı Sakık ile sohbet ederken Sakık'ın arkasından gelerek Kılıçdaroğlu'na iki defa yumruk attığı belirtildi. BDP'liler yumruk atan kişinin kendilerinden olmadığı ile ilgili açıklama yaptı. Sardırgan Meclis polisince gözaltına aldı.

Saldırganın kimliği belirlendi. Adı: Orhan Övet. Saldırgan ilk ifadesinde Erzurumlu olduğunu söyledi ve Alperen Ocakları üyesi olduğunu ifade etti.

Saldırganın adı, Orhan Övet…

Erzurumlu Övet, Alperen Ocakları’na üye olduğunu söyledi. Bilindiği gibi Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi’nin gençlik örgütü. Alperen Ocakları ise yaptığı açıklamada Orhan Övet’in kendileriyle bir ilişkisi olmadığını belirttiler.

Türkiye’deki her karanlık cinayet sonrasında bu örgütün ismi dolaylı ya da doğrudan geçiyor.

Partinin kurucusu Muhsin Yazıoğlu’nun, karanlık cinayetlerin bir numaralı zanlısı, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’yla yakın dostluğu dikkat çekmekteydi.  

RAHİP SANTORO CİNAYETİ

Trabzon’da 5 Şubat 2006 tarihinde Rahip Santoro 16 yaşındaki Oğuzhan Akdin tarafından öldürüldü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon’da yakalanan Akdin, 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Akdin, cinayeti televizyonda izlediği misyonerlik tartışmalarından etkilenerek işlediğini söyledi. Bir dönem Akdin’in Alperen Ocakları’yla organik bağı olduğu konuşuldu.

DANIŞTAY SALDIRISI

17 Mayıs 2006’da Ankara’daki Danıştay 2. Dairesi üyelerine gerçekleştirilen saldırıda, Alparslan Arslan, üye hâkim Mustafa Yücel Özbilgin öldürdü. Silahlı saldırı ile Özbilgin’i öldüren Arslan, daire Başkanı Mustafa Birden ve daire üyeleri Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve tetkik hâkimi Ahmet Çobanoğlu yaraladı. Saldırının gerekçesi olarak gösterilen ise Danıştay 2. Dairesi’nin 26 Ekim 2005 tarihinde türban yasağı hakkında verilen karardı. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın ise üniversite yıllarında BBP gençlik teşkilatları ve Alperen Ocağı’na bağlı olduğu ve kendisine “reis” denildiği dava sürecinde ortaya çıktı.

HRANT DİNK CİNAYETİ VE ALPEREN OCAKLARI

19 Ocak 2007’de Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, çalıştığı gazetenin önünde silah saldırı sonucu öldürüldü. Hrant Dink’i öldüren 17 yaşındaki Ogün Samast’ın Trabzon Alperen Ocakları’yla ilişkili olduğu ortaya çıktı. Cinayeti azmettirmekten tutuklu yargılanan ve daha önceki McDonalds’ın bombalanması eylemini de yapan Yasin Hayal BBP ve Alperen Ocakları’nın etkili isimlerinden biriydi. Dink davasında yargılanan diğer tutuklu sanık Erhan Tuncel’in BBP ile yakın ilişkisi, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yer alan fotoğrafıyla resmedilmişti.

ZİRVE KATLİAMI’NDA DA O ÖRGÜT

18 Nisan 2007’de Malatya’daki Ağbaba İşhanı 3. Kat 9 numarada faaliyet gösteren Zirve Yayınevi’ne saldırı gerçekleşti. Alman Tilman Ekkehart Geske, Uğur Yüksel, Necati Aydın defalarca bıçaklanıp boğazları kesilerek öldürüldü. “Zirve Yayınevi katliamı” olarak bilinen cinayeti gerçekleştirenler arasında yer alan 1988 Malatya Doğumlu Emre Yıldırım’ın Alperen Ocakları’yla ilişkisi de yine dava sürecinde ortaya çıktı. Katliamı gerçekleştirenler ise gerekçe olarak, Hıristiyan inancıyla ilgili kitapların dağıtılması, toplantılar yapması ve misyonerlik faaliyeti yapmaları gösterildi.

SALDIRGAN POLİS MERKEZİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Saldırının hemen ardınan CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir'in, AKP'li TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya'nasıl elini kolunu sallayan herkes buraya gelebiliyor' dediği öğrenildi.

Saldırganın Kavaklıdere Polis Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi. CHP milletvekilleri Ali Özgündüz ve Malik Ecder Özdemir de saldırgan ile birlikte Polis Merkezi'ne gidiyor.

SALDIRGANIN FACEBOOK HESABINDAN BUNLAR ÇIKTI

Grup toplantısı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet'in Facebook hesabında paylaştıkları da dikkat çekti.

İşte saldırganın Facebook hesabında paylaştığı bazı fotoğraflar:

Saldırı sonrasında grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sol gözünde şişlik olduğu görüldü.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzündeki saldırı izi:

İşte saldırganın ilk görüntüsü:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olan bir kadın görevliye de yumruk isabet ettiği belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu, yüzünde yara izi olmadığı ifade edildi.


 AKP VE BDP'DEN İLK AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasından sonra ilk açıklama AKP'den geldi. AKP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan saldırıyı kınıyoruz. Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yüce yargıya teslim edilmesini diliyor; bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz"

BDP'den yapılan açıklamada ise 'öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz' ifadelerine yer verilirken, şu açıklama yapıldı:

 

"Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."