CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Şeb-i Arus töreninin ardından Konya'da 6 Aralık'ta eski erkek arkadaşı 36 yaşındaki Hakan Başar tarafından tabancayla vurularak öldürülen sınıf öğretmeni 27 yaşındaki Gülşah Aktürk'ün ailesini ziyaret edip, taziyede bulundu. 

Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta bulunan evde basına kapalı olarak görüşme yapan Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Gülşah öğretmenin ailesine baş sağlığı dilediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Acılarını paylaştık. Bazı sorunları var. O sorunlar bize aktarılacak ve ilgileneceğiz. Acıları paylaşmanın ötesinde yapabileceğimiz başka bir şey yok zaten" dedi.

Gülşah öğretmenin öldürülmesiyle ilgili konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "O konuda da milletvekili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Babanın bir önerisi oldu. Kadına yönelik şiddet ile ilgili verilmiş bir kanun teklifi vardı. Onun takip edilmesini istedi ve bizde söz verdik takip edeceğiz" diye konuştu.

Yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaoğlu ve beraberindeki heyet evden ayrıldı. Aktürk ailenin ise Bakü de, Tıp Fakültesi'nde okuyan oğulları Yunus Emre'nin Türkiye'ye getirilip bir okulda okumasının kendileri için teselli olacağı yönünde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan istekte bulunduğu öğrenildi.

MKY,TY(İA/SSA)