Bağbaşından gelen grubun bütün siyasi görüş farklılıklarını aşarak ve bedel ödemeyi göze alarak bir mücadele yürüttüklerini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 86 yaşındaki Nafiye anayı karakola götüreceksiniz, sabaha kadar tutacaksınız, darbedeceksiniz, yerlerde sürükleyeceksiniz. Bunun adına ileri demokrasi denecek. Bu milletin vicdanına teslim ediyorum ben bunu. 86 yaşındaki bir kadını nasıl karakola götürürsünüz, nasıl darp edersiniz, nasıl sabaha kadar tutarsınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan düşünün. Yüzde 100 haklı olduğunu düşünsede de yargıya müdahale etmez. Peki bir de ahlakın iflas ettiği duruma bakalım. Deniz Feneri davası. Koskoca bir devlet. Koskoca Bakanlar Kurulu görevini bırakmış savcılarla uğraşıyor. Savcılar hırsızın peşinde, bakanlar da savcıların. Almanya'da yargılandılar. Alman yargısı 'Bunlar piyon asıl failler Türkiye'de' dediler. Şimdi gördük ki meğer asıl failler savcılarmış" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; "Tutuklu vekillerin durumuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın birkaç kez açıklama yaptı. Tahliye olmaları konusunda samimi olduğunu söyledi. Arınç, daha önce de RTÜK Başkanı için 'o görevde durmasın' demişti. Ama RTÜK Başkanı sırtını Başbakan'a dayamıştı, yerinden bile kımıldamadı. Şimdi sayın Arınç'a soruyorum. Deniz Feneri savcılarının başına gelenler sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Ne diyelim yazıklar olsun. Yazıklar olsun bu kabineye."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın bir CHP takıntısı var. Geçenlerde çıkıp "En son katsayı düzenlemesini bir kez daha Danıştay'a götürdüler. Niye imam hatiplerden rahatsız oluyorsunuz? Dindar nesiller yetişmesin mi istiyorsunuz?" dedi. Bir kere, katsayı uygulamasını Danıştay'a CHP değil, iki kişinin kişisel başvurusu taşıdı. Başbakan'ın bu ayrıntıyı bilmemesine imkan yok. Bir Başbakan'a yalan söylemek yakışır mı? O koltukta oturuyorsun. Bu yalan benim bile onuruma dokunuyor. Başbakan'a soruyorum. Diyorsunuz ki 'dindar bir nesil olmasın istiyorsunuz' Siz gelmeden önceki nesil dinsiz miydi? Bu ölçüyü, bu yetkiyi sana kim verdi? Sen nasıl insanlara 'sen dindarsın', 'sen dindar değilsin' diyebilirsin. Bu şirk değil midir?

İmam Hatip Okullarını, İlahiyat Fakültelerini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran CHP'dir. Sen kim oluyorsun da iftira atıyorsun. İnsaf. Bu memleketi niye bölüyorsunuz. Din üzerinden oy toplanmaz. Din üzerinden oy topluyorsanız o oyların hepsi size haramdır" dedi.

Uludere'de 34 yurttaşın öldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Neden korkuyorsun. İstihbaratı şuradan aldım desene. Kandırıldıysan söyle. 'Tuzağa düştük' de. Söyleyemiyor. Sen yabancı devletlerden aldın bu istihbaratı. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını savunacak en son Başbakansın. AKP milletvekili 'Ben görüntüleri izledim. Onlar kaçakçıydı' diyor. Madem o izliyor. Verin o görüntüleri televizyonlara da insanlarda neyin ne olduğunu anlasın" dedi.