CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'daki Mustafa Necati Gece ve Gündüz Etüt Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Necati'nin ülkedeki okuma ve yazma oranını arttırmak için büyük çaba gösterdiğini, millet mektepleriyle yola başladığını anlattı. Kılıçdarolu, her şeyin temelinde eğitim olduğunu ifade ederek, "Adalet, uygarlık, özgürlük ve iş mi istiyorsunuz? Önce eğitim gereklidir. Bir eğitim kurumunun temelini atıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. 21. yüzyıldayız, adalete, özgürlüğe ve özgür medyaya hasretiz. Bir korku toplumundan kurtulmak istiyoruz. Bu eğitim kurumunun temeli karanlıkları aydınlığa ulaştırmaktır. Biz karanlıkları yırtıp aydınlık bir Türkiye'yi el birliği ile kuracağız. Onun için buradayız. Mücadelemizin önünde de bu var" diye konuştu.


BUGÜN BİZ SAĞLIKLI BİR ADALETE İHTİYAÇ DUYUYORUZ


Daha sonra Kartallı Kazım Meydanı ve heykelinin açılışına giden Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat bir belediyenin yaptığı bir heykeli açmanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, Kartallı Kazım'ı Nazım Hikmet'in kitaplarından okuduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, açılışa Kartallı Kazım'ın ailesinin de katıldığını aktararak, "O kitaplarda okuduğum ve merak ettiğim insanın ailesiyle birlikte olmaktan da çok mutluyum. Milli mücadele sırasında kurşun atan kurşun yiyen gazilere de, şehitlere de hizmet veren herkese yürekten şükran duygularımızı gönderiyoruz. Kartallı Kazım ve arkadaşları bağımsız, özgür ve aydınlık bir Türkiye için mücadele ettiler. Bugün biz sağlıklı bir adalete ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarımızın geleceğinden emin değiliz. O zaman biz Kartallı Kazım ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin hakkını tam anlamıyla yerine getirmedik. Onun hakkını vermeye çalışıyoruz. Onların mücadelesi özgür ve bağımsız bir Türkiye idi" dedi.


YERİNİZ CHP'NİN ÇATISI ALTINDADIR


Kılıçdaroğlu, törene katılan gençlere de seslenerek, "Kartallı Kazım ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin gerçekleşmesi için slogan atmak yetmez. Gençler, CHP'nin çatısı altına gelin. Buradan Türkiye'deki bütün gençlere sesleniyorum. Özgür ve bağımsız bir gelecek istiyorsanız sizler de çocuklarınıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsanız, yeriniz CHP'nin çatısı altındadır. Gelin güzel Türkiye'ye hep birlikte yürüyelim" diye konuştu. Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, heykelin açılışını Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Kartallı Kazım'ın ailesi ile birlikte yaptı.


(BB)