CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde biraraya geldiği sanayicilerin sorunlarını dinleyerek sorularını yanıtladı. Bütün ülkelerin özellikle sanayiye farklı ve özel bir önem verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeler bilirler ki katma değeri yüksek mal üretildiği zaman ülkeye gelecek para fazla olacaktır. O bedel ülkede şu veya bu şekilde toplumda geniş bir şekilde paylaşılacaktır. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda buldu. Şimdi her saniyede birden fazla buluş var. Öyle milyonlarca yıl beklemeye gerek yok. O kadar hızlı değişim ve dönüşüm var ki sanayicinin o değişim ve dönüşüme ayak uydurması lazım. Devletin kendi sanayicisine özel bir ağırlık vermesi lazım“ dedi.

1 MİLYON 200 BİN EURO’LUK OTOBÜSLER İSTANBUL’DA GİTMİYOR

Türkiye’nin otobüs alanında Avrupa’nın en büyük üretim merkezi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bakınız Türkiye otobüs alanında Avrupa'nın en büyük üretim merkezidir. Bizim Türkiye'de ürettiğimiz otobüsler 42 ülkede satılır. Avrupa Birliği ülkeleri de dahil. Yunanistan’daki otobüslerin yüzde 42'si Türkiy’de üretilen otobüslerdir. Biz nereden alıyoruz? Belediyelerimiz nereden alıyor? Gidip Hollanda’dan alıyoruz. Tanesine de 1 milyon 200 bin euro veriyoruz. Hollanda’yı hepiniz bilirsiniz, dağı olmayan ender ülkelerden biridir. Otobüs düz alanda gider. Ürettiği otobüs de ona göredir. Biz İstanbul’a otobüs aldık, yokuş çıkmıyor. Bunun hesabını CHP'nin sorması yetmez arkadaşlar. Bunun hesabını toplum, vicdanı olan herkesin sorması lazım. Biz kıyameti koparttık. Şimdi yeni yeni otobüs üretiliyor. Yurt sevgisi budur. Kazanacaksa benim sanayim, benim işçim benim ülkemin insanları kazansın."

GREVDE OLAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu ardından G.A. Klima fabrikasındaki işlerinden çıkarılan ve 232 gündür grevde olan işçileri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada 'Başkan Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla karşılandı. Kılıçdaroğlu işçilere destek verdiğini ve yanında olduğunu söyleyerek Gebze’de bulunan Eroğlu Tandır Restaurant’ta partililerle birlikte yemek yedi.



EA(MB/AAA)