CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Menemen’de yeni düzenlenen 8 bin metrekarelik Cumhuriyet Meydanı ve altında yapılan 300 araçlık yeraltı otoparkını hizmete açtı. Kılıçdaroğlu, törende Menemen Belediyesi Halk oyunu ekibinin sunduğu zeybek gösterisini izledi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yaptığı hizmetleri anlattı. Şahin, "Babam, ‘oğlum ne yaparsan yap, yarım bırakacağın bir iş yapma’ dedi. Bu öğüdü destur belledim kendime. Hiçbir hizmetimi yarım bırakmadım bırakmayacağım da” dedi.

AK PARTİ’DEN 'AKBABA’ PANKARTI

Törenin yapıldığı meydanda yer alan AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı binasına üzerinde 'Sevgili Menemenliler, yeşil alan ve parkları sokak ve meydanları meclis üyelerine peşkeş çekilen, belediyesi akbabalarca işgal edilen ilçemize sahip çıkalım. 12 Haziran 2011 üye sayımız 5 bin 500. Oy oranımız yüzde 38. 1. partiyiz. 30 Ekim 2012. Üye sayımız 10 bin 200. Hedef 2013. Üye sayısı hedefi 17 bin. Sonuç, ak belediyecilik' yazılı dev bir pankart asıldı. Pankart açılış boyunca asılı kaldı.

ONLAR İMARA AÇIP YANDAŞ GETİRELİM DER, CHP’Lİ BAŞKAN CEBİNİ DÜŞÜNMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ak Partili bir belediye başkanı ile CHP’li bir belediye başkanını kıyaslayarak şunları söyledi:

“Bir CHP belediye başkanının iktidardaki partinin belediye başkanından ne farkı var. Onlar böyle bir meydan görseler ‘biz bunu nasıl halledebiliriz, hemen imara açalım, yandaşları getirelim binalar kuralım buraya’ derler. CHP’li belediye başkanı ise yandaşı cebini düşünmez kentini ve ülkesini düşünür. Bu belediye başkanını cezalandırmamız lazım. Böyle güzel bir alan var açarsın imara yolunu bulursun. Ama o sapına kadar CHP’li. Diyor ki ‘ben Menemen için çalışacağım’ diyor. Borçla devraldı, borçların tamamını ödedi. Şimdi sıra geldi Menemen’i güzelleştirmeye. Bu meydan onun ilk uygulamalarından biridir. Bir kenti kent yapan meydanlarıdır. Meydanlar halkın enerjisini boşattığı yerlerdir. Oralarda otururlar, gezerler oynarlar bayramlarını oralarda kutlarlar. Meydansız bir kent olamaz. Çağdaşlığın birinci ölçüsü budur. Kent deyince akla meydan gelir.”

Kılıçdaroğlu, meydanını adının cumhuriyet olması gerektiğini belirterek, “Önce 'Hükümet Meydanı’ demişler buraya. Başkan diyor ki artık yeni bir evredeyiz. Baskıya zulme karşı bir gündeyiz. Zulme direneceğimiz bir gündeyiz Ey Türkiye ayağa kalk ve zulme karşı diren diyor. ‘Bu meydanın adını Cumhuriyet meydanı koyacağız’ diyor. Ama demişler ki belediye meclisinden henüz geçmedi nasıl siz adına Cumhuriyet dersiniz. Bu meydanın adı cumhuriyet meydanı olsun diyenler alkışlasınlar. Alkış ve bayrak bir arada olunca görkemli ve güzel bir tablo ortaya çıkıyor” dedi.

O İSTİHBARATLA 34 YURTTAŞI ÖLDÜRDÜN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşananlara tepkisini şu sözlerle gösterdi:

“Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Onu seviyoruz çünkü cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. İnsanlarımız özgürce düşüncelerini ifade etsinler diye çok partili hayata geçtik. Yaşasın cumhuriyet, demokrasi, özgürlük ve kadın erkek eşitliği diyoruz. Cumhuriyet yasaklanamaz özgürlükler yasaklanamaz. İnsan hakları yasaklanamaz. 29 Ekim’de yasak getireceğiz dediler. Orası da bir meydan, Ulus Meydanı. İstihbarat almış. Kime güvendiğini çok iyi biliyoruz. 34 yurttaşı o istihbaratla gidip öldürdün. Talimatı da sen verdin. Şimdi talimat vermiş barikatları kurun cumhuriyet kutlanmasın senin barikatların halka vız gelir. Gücü, 73 yaşındaki Hasibe anaya yetmiş, 8-9 yaşındaki çocuklara gücü yetiyor. Ne olursa olsun kim tarafından gelirse gelsin zamanını da onlar belirlesinler hiçbir baskı hiçbir zulüm inandığımız cumhuriyet ve demokrasi yolundan bizi geri gönderemez. Orayı başımızı koyduk ve yola devam edeceğiz. Sanıyorlar ki baskı kurunca milletin sesini kesecekler. Onlar belki bilmiyorlar ama biz çok iyi biliyoruz. Efeler oynadı burada. Onlar Kuvayi Milliyeyi temsil ediyorlar. Onların babaları düşmana karşı mücadele ettiler. İlk kurşunun atıldığı aydınlığın demokrasinin merkezidir İzmir. Demokrasi ve cumhuriyet bedel ödenerek kazanıldı. Bedel ödedik biz. O ay yıldızlı bayrakta bizim bebelerimizin kanı vardır. Hiçbir güç onu elimizden alamaz. Biz onu her bayramda elimizde ve yüreğimizde taşırız.”

DEMOKRASİLERDE ÖZGÜRLÜK VARDIR

Demokrasilerde gazetecilerin, milletvekillerinin, ‘parasız eğitim istiyoruz' diyen üniversite öğrencilerininin hapiste olmayacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde özgürlük vardır. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirdiği bir rejimin adıdır. Demokrasilerde özgürlük olur” dedi.

DEĞİL 52, 5 BİN MÜFETTİŞ GÖNDERMEZSENİZ NAMERTSİNİZ

Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aynı günde 52 müfettiş tarafından denetlendiğini belirterek, iktidara şu sözlerle meydan okudu:

“Baskıyı yaşayanlardan biri de Aziz Kocaoğlu. Kocaoğlu şöyle yanıma gel. Aynı günde 52 AKP müfettişi belediyeyi denetledi. Bu dünyada bir ilktir. Dünyanın hiçbir belediye başkanı aynı günde 52 devlet görevlisi tarafından denetlenmemiştir. 52 değil, 222 değil, 5 bin 222 tane müfettiş görevlendirmezseniz namertsiniz siz. Onup hesap verebileceği tek yer var. Halkına hesap verir. Kimden oy aldıysa ona hesap verir. Hesap vermeyi de namuslu bir görev olarak görür. Onlar size hesap veriyor mu? AKP veremez ama CHP’liler verir. Çünkü kul hakkı yemeyiz biz, zekat parası, kurban parası, harç parası yemeyiz. Kula saygı gösteririz yiyenlerden hesap sorarız.”

TÜRKİYE BÖLÜNÜYOR

Kılıçdaroğlu, kimlik ve inançlar üzerinde yapılan ayrışma nedeniyle ülkenin bölündüğünü öne sürerek, şöyle devam etti:

“Türkiye bölünüyor. Türkiye’yi böldürmemek için, kimliği inancı ne olursa olsun bu güzel coğrafyada, bu güneşin altında hep beraber karnımızın doyacağı sırtımızın pek olduğu çocuklarımızın rahatlıkla okuyabildiği refah toplumunu yaratmak için yeni bir anlayışa, iklime barışa ihtiyacımız var. Birbirimizi ötekileştirmek değil, kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Kim olursa olsun bu coğrafyada huzura ihtiyacımız var. Yeni bir iktidara ihtiyacımız var. O iktidarın adı CHP. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Biz insanların kılık kıyafeti ile inançları ile uğraşmayız. Biz insanın işi var mı yok mu onunla uğraşırız. Çocuğu okula gidiyor mu gitmiyor mu, karnı doyuyor mu doymuyor mu ona bakarız. Biz insanın her türlü haberi özgürce alabilmesi için demokrasi ve özgürlüklerin olmasını isterim. Kimlik ve inanç bir insanın şerefidir. O yarışmanın bölünmenin yolu olmamalıdır.”

ROZET TAKTI

Kılıçdaroğlu, yeraltı otoparkının açılışını yaptı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, otomobili kullanarak Kılıçdaroğlu’na yeraltı otoparkını gezdirdi. Partisinin Menemen İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, 20 kişiye parti rozeti taktı.



Elif DEMİRCİ/İZMİR,




ED(İÖ/AAA)