CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Fransayı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Her türlü faaliyetlerinde hükümeti destekleyeceğimizi açıklıyorum. Fransa'ya yaptırımlar kararlı bir şekilde uygulanmalı ve dikkatli olunmalı. Parti olarak destekleriz. Bu hükümeti eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez. Yeri zamanı geldiğinde, tutarlı davranmadıklarında eleştiririz" diye konuştu.

HRANT DİNK CİNAYETİ

Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan bu davada samimi değil. Dönemin Emniyet Müdürü Cerrah vali olarak atandı. Dink'in katledildiği tarih 19 Ocak 2007. O dönemin İstanbul Emniyet Müdürü, "Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yoktur" diyor basına. Bu açıklamayı yapan arkadaşımız Osmaniye'de vali. Dönemin valisi Muammer Güler bu olayları bilmiyordu. Getirdik devletin en kozmik biriminin başına geldi: Kamu güvenliği Müsteşarlığı" diye konuştu.

ULUDERE OLAYI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Senin bakanların oraya çadır tiyatrosu için gitti. Ben ülkesiyle ve devletiyle bölünmez bütün olduğunu göstermek için gittim oraya. Arkadaş istihbaratı İsrail'den mi aldın ABD'den mi aldın? Çık söyle. Yabancı istihbaratların kankası olmuş kalkmış yurtseverlik dersi veriyor. Sen kim yurtseverlik kim?" dedi.

DIŞ POLİTİKA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dış politikada da başarısız olunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Irak'ta 1.5 milyon Müslüman öldü. Senin gözünden bir damla yaş düştü mü? O katliamların sorumlusu sensin. O olayda tamamen dilsizleşti. Hakkını verelim. ABD askerlerine başarılar diledi. Sen bizim bunu unuttuğumuzu mu sanıyorsun? Obama seni kucaklamasın da kimi kucaklasın? Her dediğini yapıyorsun. Ortadoğu'da en güvenilmez ülke Türkiye. Irak mı, Suriye mi güvensin? Obama bir kucakladı, biz de doğalgaz arayacağız. Tarihten kalma Piri Reis gemisiyle mi? Bu milleti kandıracaklarını sanıyorlar. Yetmedi mi 1.5 milyon insanın kanı? Yeni kanlar arıyorsun. Dış politika iç politikanın rant malzemesi olmaz. Hiçbir ülkenin taşeronluğunu yapmayacaksınız. Çok açık ABD'nin taşeronluğunu yapıyorlar. Bölge lideriyi hikaye, sıfır sorun hikaye. Aramızın iyi olduğu bana bir tek ülke gösterir misiniz Ortadoğu'da."

"BİZİM DAVAMIZ HUKUK DAVASIDIR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi CHP'ye ceza kesmiş. Biz Anayasa Mahkemesi'ni meşgul ediyormuşuz. Hak aramak için adalete başvuruyoruz, ve diyoruz ki 'Sana güvenmediğimiz için sen karara katılma' diyoruz. Daha önce verdiğin kararlara dayanarak böyle diyoruz. Sen kararı kaldırdın ve 'Başkan'a 2 oy hakkı verilir' diye madde koydun. Ben sana neden güveneyim? İstediğin kadar para cezası ver sayın başkan, hukukun üstünlüğü hu ülkeye ya gelecek, ya gelecek. Sana rağmen gelecek. Sanıyorlar ki biz yılacağız, korkarız. Bizim davamız hukuk davasıdır. Sen verdiğin para cezasıyla benim düşüncemi mi kısıtlayacaksın" dedi.

"İZMİR TESLİM OLMAYACAK"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki davaya da değinerek şunları söyledi:

"Belediye başkanımıza 397 yıl istiyorlar. Bana sordu gazeteciler 'Az' dedim. '1000 yıl olsa daha iyi olurdu" dedim. Pazar günü isimsiz mail gelmiş bizim Adalar belediyesini basmışlar. Basmazsanız namertsiniz, ceza vermezseniz namertsiniz. İzmir'in başkanına örgüt liderine 397 yıl hapis istiyorsunuz. Genelkurmay Başkanından terörist olursa, anakent başkanından örgüt lideri olur. Yılmaz Özdil geçenlerde yazmış; 'Teslim ol izmir etrafın çevrildi, başkanın elimizde.' İzmir teslim olmayacak. Ne İzmir'i ne de Türkiye'yi karanlık güçler teslim olmayacak."

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Meşruiyet sınırları içinde kalmak kaydıyla kim cumhurbaşkanı seçilirse başımızın üstünde yeri var. Millet diyor ki Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5 yıl. Şimdi diyorlar ki 'Hayır görev süresi 7 yıl.' Hani siz 'Hukukun üstünlüğü' diyordunuz. Bir kişiye göre anayasa değişmez. Hukuk evrenseldir. Halk 5 yıl demişse 5 yıldır. Siz hiç sağlıklı bir demokraside anayasanın yasalarla değiştiğini gördünüz mü? 'Ben yaparım olur' anlayışı olur mu? Gül diyor ki; 'Bunu herhalde CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürür.' Gül'ün görevi anayasayı uygulamaktır. Cumhurbaşkanı ile ilgili bir düzenlemenin gelmesi halinde cumhurbaşkanının görevi vardır. Zaten anayasaya aykırı bir durum olursa gereğini yaparız. Ama cumhurbaşkanı 'Bu benim şahsi meselem' derse, hayır o sizin şahsi göreviniz değil. Bu kişisel bir olay değil" diye konuştu.